Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štrnásťkrát súdne trestaný muž nechcel, aby ho družka počas väzby podvádzala. Rozhodol sa ju upáliť
Zdielať na

Štrnásťkrát súdne trestaný muž nechcel, aby ho družka počas väzby podvádzala. Rozhodol sa ju upáliť

TRENČÍN / Doživotie hrozí 47-ročnému mužovi, ktorý podľa obžaloby zapálil na Myjave chatku, v ktorej bola aj jeho priateľka. Podľa jej výpovede to urobil preto, aby mu nebola neverná, kým on bude vo väzení. Žena našťastie z chatky ušla.

S putami na rukách aj nohách eskortovali na Okresný súd v Trenčíne 47-ročného Andreja. Podľa obžaloby mal zapáliť chatku, v ktorej bol nielen on, ale aj jeho priateľka. "Je obžalovaný z podpálenia chatky, v ktorej býval aj so svojou priateľkou. Bandaskou popolieval interiér aj poškodenú a potom to podpálil," vysvetlil prokurátor Marián Sipavý. 28-ročná žena ušla von cez okno. Prokuratúra tvrdí, že obžalovaný založil požiar úmyselne a priateľku chcel zavraždiť. To všetko kvôli žiarlivosti. "Mal obžalovaný uviesť, že to urobil preto, aby mu nebola neverná, keď pôjde do väzenia," dodal prokurátor.

Do väzenia aj nastúpil preto, lebo jazdil bez vodičského preukazu. Dostal rok nepodmienečne. V minulosti bol súdne trestaný štrnásťkrát. Obžalovaný na súde tvrdil, že je nevinný a všetko bolo inak. "Ja som sa zobudil, všade bol oheň. Utekal som von, ona bola predo mnou," vyjadril sa obžalovaný. "Môj klient sa cíti nevinný a žiadame o oslobodenie v celom rozsahu," vysvetlil obhajca obžalovaného Adam Puškár. "Podľa znaleckého posudku boli zaistené stopy po benzíne na jeho rukách," vysvetlil prokurátor. Poškodená na súd neprišla. Ospravedlnila sa s tým, že ju bolí zub. Jej výpoveď ale bude kľúčová. "Poškodená je aj podľa znalcov nedôveryhodná, mentálne zaostalá, drogovo závislá a nie je schopná rozoznať skutočnosť," skonštatoval obhajca obžalovaného. Toto tvrdia znalci, ktorí ženu vyšetrovali. Obhajoba chce ich zistenia využiť vo svoj prospech. Obžalovanému hrozí v prípade dokázania viny až doživotie. Pojednávanie pokračuje 18. augusta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy