Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Košiciach vyčíňa olejový fantóm. Motorovým olejom polieva dvere a steny bytov
Zdielať na

V Košiciach vyčíňa olejový fantóm. Motorovým olejom polieva dvere a steny bytov

KOŠICE / V Košiciach sa rozšíril nový trend polievania stien motorovým olejom. Od marca tohto roka došlo k desiatkam takýchto incidentov. Polícia pracuje s viacerými verziami.

Viaceré byty padli za obeť takzvanému olejovému fantómovi. Steny polial pravdepodobne použitým motorovým olejom. Za uplynulý týždeň došlo minimálne k štyrom poškodeniam. "Polícia v Košiciach od marca tohto roku zaznamenala viacero prípadov poškodených spoločných priestorov v interiéroch obytných domov," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová. Podľa informácií TV JOJ by mala byť prevažná väčšina poškodených len podnájomníkov a nie vlastníkov bytov. Páchateľ zakaždým polial celé dvere, ale aj steny v okolí a odišiel. "Ten olej sa rozpíja, takže nevieme teraz posúdiť, že čo všetko to bude obnášať, ale predpokladaná škoda je určite 500 až 700 eur a je to trestný čin," skonštatovala obyvateľka sídliska.

Nejde ale len o znehodnotenie, ale aj o štipľavý neznesiteľný zápach, ktorý cítiť v celej bytovke. "My to musíme dať priebežne do poriadku, smradu sa zbaviť nevieme, už je to lepšie, ale tým, že my nedisponujeme oknami, tak je to u nás ťažšie," dodala obyvateľka sídliska. "Všetky skutky polícia dôkladne zadokumentovala a podľa výšky spôsobenej škody, skutky objasňuje ako priestupky proti majetku, alebo vyšetruje ako trestný čin poškodzovania cudzej veci," dodala Ivanová.

Najviac prípadov zaznamenali na sídlisku Terasa

"Komunikovali sme s mestskou políciou, aby boli obozretnejší a všímavejší, čo sa týka podozrivých osôb, ktoré by mali v ruke nejakú nádobu s olejom, aby nedochádzalo ku škodám na súkromnom, alebo verejnom majetku," vysvetlil starosta mestskej časti Košice-západ, Marcel Vrchota. To, čo majú poškodení spoločné a či nešlo o novodobé vybavovanie si účtov, už vyšetruje polícia. "Policajti pracujú s viacerými vyšetrovacími verziami a po páchateľoch, alebo páchateľovi, intenzívne pátrajú," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy