Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najnovšou zábavkou dievčat v Prievidzi sa stala krádež bižutérie. Nezabudli sa ňou pochváliť na internete
Zdielať na

Najnovšou zábavkou dievčat v Prievidzi sa stala krádež bižutérie. Nezabudli sa ňou pochváliť na internete

PRIEVIDZA / Prievidzkí policajti pravidelne vypočúvajú mladé zlodejky. 10 až 12-ročné školáčky majú totiž netradičnú zábavku. Kradnú a ešte sa tým verejne chvália. Ich počet každým dňom pribúdal.

Kradnú tovar v bižutériách a potom sa tým chvália na sociálnych sieťach. Toto je najnovšia zábavka dievčat z Prievidze. "Videla som na internete, ako sa baby fotili s rôznymi šperkami," vysvetlila známa dievčat. Rôzne prstene, náramky, náušnice či slnečné okuliare nekúpili, ale jednoducho ukradli. Takýchto prípadov v posledných dňoch pribúda.

"Policajti Obvodného oddelenia z Prievidze vykonávajú objasňovanie viacerých priestupkov proti majetku spáchaných maloletými osobami, najmä dievčatami vo veku 10 až 12 rokov," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Danka Adámiková. "Videla som to viackrát u jednej dievčiny," dodala známa dievčat. "Priestupky mali byť spáchané tak, že sa maloleté dievčatá vybrali do obchodných domov, kde sa pokúsili odcudziť malý tovar hlavne bižutériu, alebo slnečné okuliare," opísala Danka Adámiková.

Krádežou sa chvália na sociálnej sieti

"Dôvodom ich konania má byť výzva zo sociálnej siete, na odcudzenie tovaru. Po prípadnom úspešnom odcudzení mala nasledovať selfie fotografia s odcudzeným tovarom a následne zdieľanie tejto fotky na sociálnych sieťach," vysvetlila Adámiková. "Je to nezvyčajné, akoby rebelovali proti okoliu," vyjadrila sa psychiatrička Darina Hrabovská. "Chceli zaujať svojich kamarátov, chceli byť zaujímavé. Fotili sa s prsteňmi a náramkami," dodala známa dievčat,

Policajti vypočuli viacero dievčat. Kradli v obchodov v celom meste. Teraz majú na krku nielen mužov zákona, ale aj sociálnych pracovníkov. "Mali by to rodičia deťom vysvetliť, že takéto konanie má svoje následky," skonštatovala psychiatrička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy