Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič na kruhovom objazde zrazil cyklistku. Po nehode nezastavil a pokračoval v jazde
Zdielať na

Vodič na kruhovom objazde zrazil cyklistku. Po nehode nezastavil a pokračoval v jazde

SEREĎ / Autom vrazil do dôchodkyne na bicykli a ušiel. 74-ročná žena zo Serede sa pomoci od šoféra nedočkala. So silnými bolesťami ju do nemocnice odviezli až záchranári. Všetko pritom zachytila kamera. Polícia po aute a vodičovi pátra. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Šofér na Peugeote na Galantských značkách predbiehal po ostrovčeku na ľavej strane 74-ročnú pani na bicykli. Pred výjazdom na poslednú chvíľu prudko strhol volant. Do dôchodkyne na bicykli vrazilo auto. Ratovať ju museli záchranári, ktorí ju s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice, kde ju museli operovať. "Staršia pani utrela viacnásobnú zlomeninu nohy. Skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici. Vodič po nehode nezastavil. Pokračoval v jazde bez poskytnutia pomoci," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, Zlatica Antalová. 

Polícia po šoférovi auta pátra

Okrem toho, že jej nepomohol a nechal ju ležať zranenú na ceste, nedodržal od cyklistky ani len povinný odstup. O tom, kto pochybil má jasno aj dopravný konzultant. "Jednoznačne vodič motorového vozidla, pretože na kruhovom objazde nemáš, čo predbiehať. Pani išla na kruhovom objazde priamo. Rovno ju s prepáčením zoťal. Toto bolo absolútne chrapúnstvo," hovorí dopravný konzultant Maroš Palesch. "Polícia nehodu vyšetruje, ako prečin ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy a neposkytnutie pomoci. Vodič je podľa zákona povinný poskytnúť pomoc a zotrvať na mieste udalosti," hovorí Antalová. Ak sa vodiča podarí polícií vypátrať a postaviť ho pred súd, hrozia mu až tri roky za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy