Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti prehľadávajú okolie hydrocentrály v Nitre. Hľadajú telo zmiznutej študentky
Zdielať na

Policajti prehľadávajú okolie hydrocentrály v Nitre. Hľadajú telo zmiznutej študentky

NITRA / Policajti ani po takmer ôsmych rokoch nevzdávajú pátranie po študentke Ľudmile, ktorá zmizla v Nitre. Získali nové informácie a dnes preto prehľadávali okolie hydrocentrály. Pred pol rokom kopali aj v mestskom parku. Ľudmila v roku 2014 odišla z diskotéky v Nitre, odvtedy ju nikto nevidel.

Na prípade aktuálne pracujú policajti z východného Slovenska z Národnej jednotky proti nelegálnej migrácii a krajskí kriminalisti z Nitry. Koncom minulého roka práve na východe dostali nové informácie a nanovo začali pátrať. Policajti majú v prípade vytypované viaceré lokality dnes od rána prehľadávajú okolie hydrocentrály. 

Pri pátraní pomáhal aj psovod so 4-ročným Zikom, ten je špeciálne vycvičený na vyhľadávanie mŕtvych ľudí, aj keď od zmiznutia študentky ubehlo už 8 rokov. "Dokáže aj po rokoch zacítiť pachy a treba využiť všetky sily a prostriedky na objasnenia," povedal psovod Martin Miko. 

Okolie prezerali okolie kúsok po kúsku. Podľa informácií televízie JOJ ich sem priviedli nové skutočnosti, ktoré preverujú. Policajti pátrali dopodrobna zamerali sa aj na rôzne vodovodné šachty v okolí. 

Ľudmila je nezvestná už sedem rokov

Písal sa 24. október 2014, v tej dobe 21-ročná študentka Ľudmila sa zabávala, ako aj množstvo jej rovesníkov na diskotéke. Okolo polnoci podľa kamarátov odtiaľ mladá žena odišla telefonovať s priateľom.

"V podstate už o dvanástej sme si uvedomili, že tam nie je s nami, odišla a už sa nevrátila," vraví jej kamarátka. Podľa kamerových záznamov bola pri rieke, je to už 5 rokov a pátranie neprinieslo výsledok. V čase zmiznutia mladej ženy po nej pátrali spolužiaci a kamaráti, ktorí na rôzne miesta vylepovali fotografie. Polícia prečesávala celé mesto a blízke okolie. Do hľadania zapojili vrtuľník a aj cvičených psov. Rodina sa v tej dobe spojila s príbuznými v zahraničí. Ľudmilu hľadali všetci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy