Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Auto sa zrazilo s osobným vlakom. Vo vlaku sedelo zhruba 30 žiakov, ktorí sa vracali z výletu
Zdielať na

Auto sa zrazilo s osobným vlakom. Vo vlaku sedelo zhruba 30 žiakov, ktorí sa vracali z výletu

NITRA / Auto sa zrazilo s osobným vlakom. Nehoda sa stala v Novej Vsi nad Žitavou na priecestí bez závor. Vo vlaku sedeli aj žiaci, ktorí sa vracali z výletu.

Nehoda sa stala na nechránenom železničnom priecestí v blízkosti kostola. Vlak našťastie nešiel rýchlo. Priecestie bez závor je riadne označené a vlaky tam jazdia iba párkrát za deň.

37-ročný vodič vošiel na koľajisko. Mimo kamery povedal štábu TV JOJ, že až vtedy si všimol prichádzajúci vlak. Chcel hneď aj cúvať, no bol v strese a už to nestihol. Motorový vozeň aj napriek brzdeniu rušňovodiča do auta vrazil.

V aute sedel okrem vodiča aj spolujazdec. Motorový vozeň vrazil do bočnej strany vozidla. Svedkovia sa posádke rozbehli na pomoc, obaja vyviazli bez akýchkoľvek zranení. 

"Polícia vec rieši ako škodovú udalosť. Vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta," priblížila Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Vo vlaku sa nachádzali žiaci 

Vo vlaku sedelo zhruba 30 žiakov, ktorí boli na školskom výlete. Nikto z nich sa nezranil, ani rušňovodič.

Obyvatelia obce, ktorí bývajú v blízkosti povedali, že ide o priecestie, na ktorom je dobrá viditeľnosť. V úseku chodia vlaky pomalšie, keďže neďaleko je stanica. Vodiči tu podľa nich stopku často ignorujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy