Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najkrvavejší masaker v dejinách Slovenska: Mafián Bodoky sa po 23 rokoch rozhodol spolupracovať
Zdielať na

Najkrvavejší masaker v dejinách Slovenska: Mafián Bodoky sa po 23 rokoch rozhodol spolupracovať

DUNAJSKÁ STREDA / Ozbrojení kukláči spôsobili v Dunajskej Strede rozruch. Na miesto najkrvavejšieho masakru v dejinách Slovenska priviezli mafiána Karola Bodokyho. Ten sa po 8 mesiacoch v maďarskej väzbe zúčastnil na rekonštrukcii masovej vraždy. Upozorňujeme, že zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

V bare Fontána prišlo pred 23 rokmi o život 10 členov obávaného gangu Pápayovcov. Polícia vo štvrtok, 9.júna večer uzavrela asi kilometrový okruh okolo Hlavnej ulice. Karola Bodokyho, údajného strelca v bare Fontána, priviezli krátko pred dvadsiatou druhou hodinou. Rozhodol sa totiž vypovedať a spolupracovať.

"Počas včerajšieho dňa bola vykonaná rekonštrukcia prípadu s cieľom zadokumentovať doposiaľ zistené skutočnosti a vykonať potrebné procesné úkony, ktoré vyplynuli z vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

Samotná rekonštrukcia sa začala už o pol 7 večer. Policajná kolóna odišla z Dunajskej Stredy smerom k maďarským hraniciam. S obvineným Bodokym v aute dorazili na most pred obcou Medveďov. Na tomto mieste si mali vrahovia rozdať prvé pokyny a presadnúť do áut.

To, čo sa dialo potom, presne 25.marca 1999 sa do dejín Slovenska zapísalo ako najkrvavejšia mafiánska poprava. Bar Fontána bol obľúbeným miestom obávaných Pápayovcov. Aj v osudný večer v ňom vysedávali a hrali karty. Krátko po 19-tej dnu vtrhli traja maskovaní muži. Jeden z nich zakričal, že ide o policajnú akciu. Vzápätí do Pápayovcov vystrieľali 113 rán zo samopalov.

Deviati mafiáni boli mŕtvi na mieste. Desiaty zomrel v nemocnici. Z masovej vraždy sú aktuálne obvinení 3 ľudia, vrátane Karola Bodokyho. Prípad nie je ani po 23 rokoch stále uzavretý.

"Samotné vyšetrovanie je v záverečnej fáze, preto v tejto chvíli nebudeme poskytovať podrobnejšie informácie," dodala Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy