Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti ho dlho naháňali, no nakoniec ho chytili. Bývalého policajta už obvinili z trestného činu
Zdielať na

Policajti ho dlho naháňali, no nakoniec ho chytili. Bývalého policajta už obvinili z trestného činu

NITRA / Bývalého dopravného policajta, ktorý v Nitre unikal pred hliadkou, obvinili a po vypočutí prepustili. Prípad naďalej vyšetrujú a to, či šoféroval pod vplyvom alkoholu, ukážu výsledky odberu krvi.

Okolo polnoci spozorovala hliadka 50-ročného vodiča, ktorý nezastavil na stopke. Keďže pred nimi unikal, začala sa naháňačka cez mesto, ktorá trvala zhruba 20 minút. Muža zastavili až dva výstrely do kolesa, vraj si myslel, že ho prenasledujú zo srandy. Vodič upútal pozornosť policajtov okolo jednej hodiny nadránom v centre mesta. 

"Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie 50-ročnému mužovi pre trestný čin útoku na verejného činiteľa," potvrdila Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Nemal problém jazdiť v protismere

Naháňačku zaznamenali kamery na jednom z domov. Na nich je počuť, ako po celý čas vodič trúbi. Nemal problém jazdiť aj v protismere. "Vodič dokonca nasmeroval vozidlo proti jednému z policajných áut," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Renáta Čuháková.

Šialenú naháňačku ukončili asi po 20 minútach na kruhovom objazde až výstrely z policajného auta. "Policajti použili na zastavenie vozidla zbraň, pričom dva výstrely smerovali na pneumatiky vozidla," potvrdila Čuháková.

Vodič po zadržaní policajtom tvrdil, že on si myslel, že ho prenasledujú zo srandy. No a napokon sa ukázalo aj to, že muž bol v minulosti sám dopravným policajtom.

Po tom, ako policajti vozidlo zastavili, chceli vodiča porobiť dychovej skúške, to podľa informácií Televízie JOJ odmietol. Nočný kaskadér je už v policajnej cele. Prečo unikal, polícia vyšetruje.

Viac si môžete pozrieť vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy