Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Päťkrát trestaný muž opäť šoféroval pod vplyvom alkoholu. Súd mu zakázal šoférovať
Zdielať na

Päťkrát trestaný muž opäť šoféroval pod vplyvom alkoholu. Súd mu zakázal šoférovať

PARTIZÁNSKE / Do konca života nemôže šoférovať. Tak rozhodol Okresný súd v Partizánskom v prípade nepoučiteľného vodiča. Ten si opakovane sadol za volant opitý. Naposledy pred pár dňami. Skončilo sa to nehodou.

51-ročný muž neskončil v putách prvýkrát. V minulosti bol päťkrát súdne trestaný, okrem iného za to, že spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu. Tentoraz urobil to isté. V Partizánskom prešiel do protismeru, kde sa zrazil s iným autom. "Dychová skúška, hoci bolo krátko pred druhou poobede, skončila s pozitívnym výsledkom až 2,81 promile. Opakovaná dychová skúška mala o niečo nižšiu hodnotu a to 2,65 promile," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Nielenže mal vypité, ale na to, aby mohol šoférovať mu chýbala veľmi dôležitá vec – vodičský preukaz. "V decembri 2016 mu bol Okresným súdom v Partizánskom uložený trest zákazu viest motorové vozidlá akéhokoľvek druhu v cestnej premávke," uviedla Kuzmová. 

"Vyzerá to tak, že s takouto minulosťou a kartou vodiča nie je náprava možná," povedal znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci. Muž sa z minulosti nepoučil a opäť skončil pred súdom.

"Okresný súd Partizánske trestným rozkazom uložil obvinenému za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia trest odňatia slobody v trvaní 1 rok, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu 3 roky," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Súd mu zároveň vzal vodičský preukaz do konca života. Prokurátor chce muža vidieť za mrežami, preto podal voči trestnému rozkazu odpor. Rovnako podal sťažnosť proti tomu, že ho sudca nevzal do väzby.

Najčítanejšie správy