Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zrážka dvoch áut s kamiónom: Jedno z vozidiel sa po silnom náraze niekoľkokrát prevrátilo
Zdielať na

Zrážka dvoch áut s kamiónom: Jedno z vozidiel sa po silnom náraze niekoľkokrát prevrátilo

BANSKÁ BYSTRICA / Pri Banskej Bystrici bola neprejazdná R1-tka. V opravovanom úseku, kde platia obmedzenia, situáciu ešte viac skomplikovala zrážka dvoch áut a kamióna. Jedno z áut sa po silnom náraze niekoľkokrát prevrátilo cez strechu a skončilo v betónových zvodidlách. Vodičke pomáhali záchranári.

Havária dvoch áut a kamióna zablokovala R1 pri Banskej Bystrici. "Neviem, ako sa to stalo, trafili ma obidve autá. Ja som už len videl v spätnom zrkadle, ako sa to biele auto prevracia a odletelo mi koleso," hovorí vodič kamióna. Dopravu v tomto úseku obmedzujú stavebné práce, po nehode to bolo ešte komplikovanejšie. Autá uviazli v kolónach, stredom viedla záchranárska ulička.

Zranenú vodičku ošetrili na mieste

Našťastie skončila bez vážnych zranení. "Príčinou udalosti bolo nevenovanie sa vedeniu vozidla a nesledovanie vozovky," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková

Opravovaných úsekov ciest je v okolí Banskej Bystrice niekoľko

Hoci vodičov na práce na ceste upozorňujú značky, ani to podľa polície nestačí. Vyfrézovaný úsek môže byť nebezpečný, na Starých Horách sa na ňom auto prevrátilo cez strechu. "Pamätám si, ako manželka skríkla a snažil som sa to vyrovnať, ale už sa to nedalo," hovorí vodič auta. "Najčastejšie je to nedodržiavanie a radenie na poslednú chvíľu," tvrdí Kováčiková. Podľa polície treba dodržiavať striedavé radenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy