Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z bicykla priamo do vrtuľníka. Leteckí záchranári pomáhali zranenému cyklistovi
Zdielať na

Z bicykla priamo do vrtuľníka. Leteckí záchranári pomáhali zranenému cyklistovi

DLHÉ NAD CIROCHOU (OKR. SNINA) / Z bicykla priamo na palubu vrtuľníka. Aj takto sa môže skončiť pohodová jazda po lese. Cyklistovi sa po páde ponáhľali pomôcť hasiči spolu s pozemnými a leteckými záchranármi. Podľa miestnych je terén, po ktorom sa cyklista vybral, nebezpečný.

K nešťastnému pádu na bicykli došlo okolo štvrtej popoludní. Na miesto najprv privolali pozemných záchranárov a hasičov. Po pár minútach ale musel na mieste pristáť aj vrtuľník. "Vzhľadom na to, že k nehode došlo v lesnom ťažko prístupnom teréne, bol nutný zásah vrtuľníkovej zdravotnej služby," vyjadril sa hlavný lekár OS ZZS SR Július Pavčo. "Leteckí záchranári si po pristátí v lesnom teréne prevzali do svojej starostlivosti 61-ročného cyklistu," vysvetlila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Podľa lekárov pri páde utrpel zlomeninu ľavého ramena

Miestni obyvatelia hovoria, že pre cyklistov, ktorí tento náročný terén nepoznajú, môže byť jazda tadiaľ nebezpečná. "Tam je to také hrboľaté a pre bicykle je to hrboľaté dosť. Ja tam akurát na štvorkolke idem, ale aj to pomaly," opísal miestny. Zraneného cyklistu transportovali na palube vrtuľníka do nemocnice v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy