Oblačno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Desiatky ľudí sa bili palicami, kameňmi a padali aj výstrely. Polícii sa doposiaľ nepodarilo nikoho obviniť
Zdielať na

Desiatky ľudí sa bili palicami, kameňmi a padali aj výstrely. Polícii sa doposiaľ nepodarilo nikoho obviniť

HLOHOVEC / Počas konfliktu padli aj výstrely a zranilo sa pri ňom niekoľko mužov. Je to už takmer deväť mesiacov, čo sa obyvateľom Hlohovca naskytol pohľad na takúto hromadnú bitku. Polícii sa doposiaľ nepodarilo nikoho obviniť, vyšetrovanie stále prebieha.

Poriadna kovbojka sa strhla na jednej z ulíc v mestskej časti Šulekovo trinásteho septembra. Po deviatej večer sa do seba pustila skupina asi štyridsiatich osôb kameňmi a palicami. Napokon padli aj výstrely. Podľa našich informácií malo ísť o dve rodiny. Po príchode polície sa skupina útočníkov pomaly rozpŕchla. Na mieste našli 5 osôb, traja z nich skončili v nemocnici.

Kriminalisti vtedy na mieste zaistili nábojnice a ďalšie stopy

Situáciu pred domom jednej z rodín, kde sa strhla bitka monitorovali policajti do rána. Strážili dokonca aj zranených v nemocniciach. Ani po takmer deviatich mesiacoch rozsiahleho vyšetrovania nenastal v prípade výrazný posun. Komplikáciou majú byť práve výpovede svedkov. "Osoby opakovane a účelovo menili výpovede a doposiaľ sa nepodarilo obviniť konkrétne osoby, ktoré sú zodpovedné za incident," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. 

Útočníci sa majú jeden na druhého vyhovárať a kryť sa navzájom

Doposiaľ teda nie je potvrdené ani to, kto strieľal a o koľko strelcov v skutočnosti išlo. Policajti mali spočiatku pracovať s verziou, že išlo o jedného strelca, ktorý zmizol v dave. Podľa najnovších zistení ale nemusel byť sám. "Polícia zabezpečila a vyhodnotila cez znalcov dôkazy, ktoré sme našli na mieste činu. Znalecké posudky potvrdili, že na mieste boli použité dve zbrane," hovorí Linkešová. 

Vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie za ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy a výtržníctvo. Príčinou, pre ktorú sa mali dve rodiny pobiť malo byť podľa našich informácií video zverejnené na sociálnej sieti, ktoré malo jednu zo skupín uraziť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy