Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Agresívny muž sa s nožom v ruke vyhrážal žene zabitím. Po fyzickom napadnutí jej nadával
Zdielať na

Agresívny muž sa s nožom v ruke vyhrážal žene zabitím. Po fyzickom napadnutí jej nadával

PARTIZÁNSKE / V uliciach Partizánskeho sa odohrala dráma počas ktorej sa 32-ročný muž vyhrážal kamarátke a došlo aj na fyzické útoky. Žena chcela odísť, no muž vytiahol nôž a hrozil jej smrťou. Pod hrozbami s ním chodila po meste, nakoniec sa jej podarilo schovať v pekárni.

Zločin vydierania, prečin výtržníctva a nebezpečného vyhrážania

Z tohto všetkého obvinili policajti 32-ročného muža. Všetko sa začalo pri garážach v Partizánskom. Muž najskôr udrel ženu do tváre a začal jej vulgárne nadávať. Muž bol čoraz agresívnejší a preto chcela žena ujsť. On jej to nedovolil,. "Agresívny muž ju mal udrieť druhýkrát, vytiahnuť strieborný nôž, ktorý na poškodenú mal namieriť a povedať jej, že nikam nepôjde a že ju zabije," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. "Prežívala obavy o život, bola v akútnej stresovej reakcii. Určite bol nebezpečný pre spoločnosť, aj pre tú konkrétnu osobu," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. "Poškodená proti svojej vôli odišla s páchateľom do parku v Partizánskom, kde ju mal opäť fyzicky napadnúť a vulgárnej jej nadávať," informuje Kuzmová. 

Muž ju nútil, aby s ním chodila po meste

Neustále jej nadával a vyhrážal sa jej. "Počas toho, ako poškodená prechádzala s páchateľom popri predajni pečiva v Partizánskom, jej mal opäť vulgárne nadávať, vyhrážať sa jej zabitím a aj zabitím jej rodiny. Potom mal ženu opakovane udrieť, na čo poškodená zo strachu pred páchateľom utiekla do predajne pečiva a zatvorila za sebou dvere, majiteľ jej pomohol," hovorí Kuzmová.

Páchateľ z miesta ušiel

Policajti z obvodného oddelenia v Partizánskom ho v priebehu niekoľkých minút vypátrali a zadržali. "Po vykonaní dychovej skúšky s výsledkom 1,02 promile, bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia," informuje Kuzmová. "Určite alkohol zohral úlohu, pod vplyvom alkoholu sa znižuje nekritickosť, zvyšuje agresivita," tvrdí Hrabovská. V minulosti desaťkrát súdne trestaného muža policajti eskortovali na súd. Sudca vzal obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí 10 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy