Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mraznička plná mäsa, rôzne trofeje a zbrane: Policajti odhalili pytliaka
Zdielať na

Mraznička plná mäsa, rôzne trofeje a zbrane: Policajti odhalili pytliaka

POLICHNO / Mraznička plná mäsa, rôzne trofeje, viacero zbraní, nábojov, či ďalekohľad. To všetko našli pri domovej prehliadke kriminalisti z Lučenca. Podarilo sa im tak odhaliť pytliaka.

Nebolo ešte ani päť hodín ráno, keď do rodinného domu vtrhli kukláči. Policajti mali informácie, že muž nelegálne drží zbrane, ktorými mal pytliačiť. Podľa informácií TV JOJ mal v čase policajného zásahu drať z kože čerstvo zastrelené danielča. Domová prehliadka trvala niekoľko hodín.

Zaistili mäso, trofeje, aj zbrane

Niekoľko týždňov čakali na výsledky expertíz. Na základe ich záverov už muža obvinili. "V súvislosti s prípadom už bolo 36-ročnému mužovi vznesené obvinenie pre prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, v súbehu so zločinom nedovolaného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a zločinom pytliactva," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Nelegálne zabíjal zvieratá

Na zbrane a náboje, ktoré u neho našli, nemal oprávnenie a ešte s nimi aj nelegálne zabíjal zvieratá. "Podľa zistení lučeneckých kriminalistov, nelegálne lovil vo viacerých poľovných revíroch, jeho cieľom bola prevažne vysoká zver," informuje Kováčiková. 

Išlo napríklad o jeleňa, mláďatá daniela škvrnitého, či srnca lesného. "Svojím konaním spôsobil škody, ktoré boli vyčíslené na viac ako 26-tisíc eur," hovorí Kováčiková. 

Krátko po policajnej akcii sa nám s týmto mužom podarilo stretnúť. Mimo kamery nám povedal, že policajný zásah ho prekvapil a mrzí ho, čoho sa dopustil. Tvrdil, že zvieratá nelovil na biznis, ale pre rodinu. Má malé dieťa a stará sa aj o rodičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy