Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž (73) zavraždil ex-manželku a pokúsil sa o samovraždu, teraz pôjde pred súd
Zdielať na

Muž (73) zavraždil ex-manželku a pokúsil sa o samovraždu, teraz pôjde pred súd

BRATISLAVA / Vlastnými rukami zavraždil ex-manželku a potom sa pokúsil o samovraždu. Prípad, ktorý otriasol Bratislavou koncom minulého roka teraz mieri pred súd. Prokurátorka na 73-ročného dôchodcu podala obžalobu a súd už vytýčil aj termín pojednávania. Dvojica mala spory o majetok.

"Preboha živého. Ja som ich poznala, bývam vedľa v bráne. Ich syn tu býva s nami. On taký fešák aj ona bože môj," reagovala krátko po incidente suseda. Bol 14. november večer, keď sa z bytu v bratislavskej Dúbravke ozývali výkriky. 73-ročný Pavol sa tam hádal s ex-manželkou Soňou, s ktorou sa rozviedol len nedávno. Napriek tomu ešte spoločne zdieľali jednu domácnosť.

Dôvodom hádky mal byť ešte ich nevysporiadaný majetok. Po pár minútach mal Pavol v amoku Soňu zaškrtiť. Po vražde ostal v byte a podrezal si žily. Údajne mal vypité a užil aj lieky. Na druhý deň, keď sa zobudil, a keď si uvedomil čo sa stalo, zavolal záchranku aj policajtov. 

Dvojica sa vraj hádala často. Poslednú dobu konflikty ale gradovali. "Mne to povedala, že sa rozvádzajú, ale prečo za čo, len mi raz povedala, že ju podvádzal," uviedla suseda. Sudca poslal po vražde Pavla do väzby. Ku všetkému sa od začiatku priznával, a to čo sa stalo ľutoval. Po viac ako pol roku podala prokuratúra na Pavla obžalobu. "V uvedenej trestnej veci podala prokurátorka Krajského prezídia Bratislava obžalobu na obvineného P.B. pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Pričom čin bol spáchaný na chránenej osobe. Okresný súd BA IV. po podaní obžaloby rozhodol tak, že nechal obvineného vo väzbe," informoval hovorca a prokurátor Juraj Chylo. 

Pavol sa pred sudcu postaví už 28. júna. Za vraždu manželky mu hrozí až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy