Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dopravná nehoda v Žiline: Poľský kamión naložený slnečnicou sa prevrátil a zablokoval cestu
Zdielať na

Dopravná nehoda v Žiline: Poľský kamión naložený slnečnicou sa prevrátil a zablokoval cestu

ŽILINA / V Žiline sa ráno, 2. júna, prevrátil poľský kamión plne naložený slnečnicou. Zablokoval tri jazdné pruhy a ohrozil život šoférky, ktorá išla do práce.

Stalo sa to ráno krátko pred siedmou hodinou. Zamestnankyňa súkromnej firmy šla práve do práce, keď sa priamo pred ňou prevrátil kamión. Poliak išiel zrejme do zákruty rýchlo, prerazil betónové zábrany a prevrátil sa. Šoférka ešte stihla našťastie strhnúť volant. "Po príchode na miesto bola jedna osoba v opatere ZZS," vyjadril sa veliteľ zásahu HaZZ v Žiline Peter Hučala. "Zdá sa, že je v poriadku mala narazené koleno a rebrá, chvalabohu je to dobre," vysvetlil majiteľ firmy Rudolf Lipka.

Otrasenú Janu záchranári previezli do nemocnice na ošetrenie. Vysypanú slnečnicu z cesty odpratávali. "Pri odstraňovaní následkov nám pomáhajú hasiči so žeriavom," dodal Hučala. Nehoda skomplikovala dopravu v meste a kolóny sa v rannej špičke tvorili aj z Kysúc smerom do Žiliny. Poliak z kamióna vyšiel cez spolujazdcove dvere. "Vozidlo je zakliesnené medzi zvodidlami, hrozí spadnutie z mosta," opísal situáciu Peter Slobodník z odťahovej služby. Poliakovi po nehode do reči nebolo. A nielen pre 600-eurovú blokovú pokutu, ktorú na mieste dostal. Až krátko popoludní sa podarilo cestu úplne sprejazdniť


Súvisiace články

Najčítanejšie správy