Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pervitínom údajne zásoboval Ilavu, teraz sedí vo väzbe
Zdielať na

Pervitínom údajne zásoboval Ilavu, teraz sedí vo väzbe

ILAVA / Kriminalisti v trenčianskom kraji naďalej úspešne bojujú proti drogovému biznisu. Ďalším zo zadržaných je 36-ročný Martin, ktorý podľa polície zásoboval od drog závislých ľudí v Ilave.

Mužovi hrozí až 15-ročný trest odňatia slobody, v hľadáčiku príslušných orgánov bol už dlhšie. Po zhromaždení potrebných dôkazov ho zatkli. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že muž nakupoval v Považskej Bystrici a okolí omamné a psychotropné látky, konkrétne pervitín, ktorý po rozdelení, resp. nadávkovaní, predával najmä v meste Ilava viacerým osobám," uviedla hovorkyňa trenčianskej polície Katarína Kuzmová.

Počas razie jednotka zaistila plastové vrecúško s kryštalickou látkou spolu s digitálnou váhou a ďalším príslušenstvom, ktoré mohlo byť použité na dávkovanie drog. Viac prezradí expertízne skúmanie, Martin sa mal "dílerstvu" venovať minimálne pol druha roka. Nejde však o jeho prvý stret so zákonom. Kuzmová uviedla, že súd ho trestal už štyrikrát.

Aj to mu priťažilo pri rozhodovaní o spôsobe stíhania. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby, pretože existuje dôvodná obava, že v prípade ponechania na slobode bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," povedal Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne. Obhajoba sa neodvolala, a tak je rozhodnutie súdu právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy