Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda na diaľnici R7: Zrážka s kamiónom si vyžiadala jednu obeť
Zdielať na

Tragická nehoda na diaľnici R7: Zrážka s kamiónom si vyžiadala jednu obeť

BRATISLAVA / Krátko pred siedmou ráno (30.5.) sa na rovnom úseku zrazili dve autá. Obaja vodiči z vozidiel vystúpili. Po chvíli však do zadnej časti jedného z áut narazil kamión. 61-ročný muž, ktorý sa nachádzal vo dverách auta pri zvodidlách, silný náraz neprežil.

Stalo sa to na 26. kilometri rýchlostnej cesty R7 smerom z obce Blatná na ostrove do Bratislavy za čerpacou stanicou. Do 61-ročného vodiča najskôr zozadu narazil Srb s Volvom. Obaja po zrážke vystúpili z vozidiel. "Vodič zo Škody zostal stáť na pravej krajnici a Volvo tvorilo prekážku v pravom jazdnom pruhu," uviedla hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

Týmto úsekom pár minút po zrážke osobných áut prechádzal aj maďarský kamionista, ktorý si udalosť na ceste pred ním zrejme nevšimol. Nedokázal včas zareagovať a narazil do zadnej časti čierneho Volva, ktorého vodič stihol na poslednú chvíľu uskočiť na krajnicu, no ten, ktorý bol práve vo dverách auta pri zvodidlách, silný náraz neprežil.

"Na miesto udalosti sme vzápätí vyslali dve posádky záchranárov, žiaľ jednému z účastníkov nehody už napriek maximálnemu úsiliu pomôcť nedokázali, podľahol zraneniam na mieste. Další z účastníkov nehody po ošetrení odmietol prevoz do nemocnice," povedal hlas záchranárov Alena Krčová. Po zrážke zostal kamión odstavený v ľavom jazdnom pruhu a zdemolované autá zablokovali pravý.

"Príslušníci z Dunajskej Stredy a Šamorína boli na mieste udalosti ako prví a vodičovi poskytli predlekársku prvú pomoc. Potom vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia. Uniknuté prevádzkové kvapaliny boli zasypané sorpčným materiálom," doplnila Lena Košťálová, hovorkyňa trnavských hasičov.

Dychové skúšky na alkohol boli v oboch prípadoch negatívne. Tragická dopravná nehoda výrazne neovplyvnila premávku na tomto úseku, policajti ju riadili a vodiči mohli používať jeden jazdný pruh.

Najčítanejšie správy