Skoro jasno
15°
Bratislava
Náraz do priekopy a policajná naháňačka: Opitý muž sa bránil tým, že je riaditeľ všetkého
Zdielať na

Náraz do priekopy a policajná naháňačka: Opitý muž sa bránil tým, že je riaditeľ všetkého

NITRA / Náraz do priekopy, útek z miesta nehody a policajná naháňačka. Takto sa skončila jazda 43-ročného opitého vodiča v obci Pohranice. Muž sa pred našou kamerou vyhováral, že nešoféroval ani nepil. Dôkazy ale boli jasné a skončil v cele. Ide o muža, ktorý bol ešte pred pár týždňami funkcionárom v štátnej správe.

Vodič s autom zišiel z cesty, vletel do priekopy a prevrátil sa na bok. Svedkovia sa mu okamžite rozbehli na pomoc. "Bratova priateľka sa ho snažila dostať z auta a privrel jej ruku do dverí, sme hneď volali záchranku," hovorí svedkyňa. Skôr, ako stihli prísť na miesto záchranné zložky, muž odtiaľ zutekal. Policajti ho už o pár minút zadržali.

Muža podrobila hliadka dychovej skúške, ukázalo sa, že je pod vplyvom alkoholu. Nám tvrdil, niečo iné. "Keby som aj šoféroval, čo nech sa páči, dajte mi fúkať, nepil som," tvrdí vodič. "Nafúkal 2,33 promile alkoholu," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. 
"Pil som pred tromi hodinami jedno pivo, ale nešoféroval som," uviedol vodič. 

Muž na mieste policajtom tvrdil, že on vozidlo nešoféroval. Vo vozidle podľa svedkov zostal zakliesnený a vyťahovali ho von. "Určite šoféroval, my sme ho pomáhali vyťahovať z auta. Nikto iný tam nesedel," hovorí svedok.

Počas toho, ako policajti dokumentovali dopravnú nehodu, od muža si vypočuli spŕšku nadávok. Podľa jeho slov auto riadila priateľka. "Budem žiadať ospravedlnenie na európskom súde. Pozrite, čo mi spravil, dal mi putá a roztrhal mi celé tričko," hovorí vodič. Policajti vodiča zadržali a skončil v cele. Po vytriezvení ho vypočujú. "Som riaditeľom sociálnej poisťovne, som riaditeľom všetkého a dajú mi putá na ruky," hovorí vodič. Túto informáciu sme si preverili u hovorkyne, tá nám povedala, že tam už muž nepracuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy