Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
O vraždu sa pokúsil až dvakrát. Prvou obeťou mala byť jeho mama, druhou vlastný brat
Zdielať na

O vraždu sa pokúsil až dvakrát. Prvou obeťou mala byť jeho mama, druhou vlastný brat

DOLNÝ KUBÍN / Môže dostať 25 rokov, alebo doživotie. Miroslava z Oravy už prokurátor obžaloval za dvojnásobný pokus o vraždu. Mal pri ňom dokonca zraniť aj svoju 58-ročnú mamu. Druhou obeťou mal byť jeho brat.

Podľa obžaloby teda Miroslav z Oravy napadol svojich najbližších príbuzných. Incident sa mal udiať v jednom z bytov v meste Dolný Kubín. "Staršia žena, ktorá bola napadnutá nožom doma vlastným rodinným príslušníkom, mala veľmi vážne poranenia hrudníka bodné, ktoré ju ohrozovalo na živote," hovorí Rastislav Johanes, námestník riaditeľa Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou v Dolnom Kubíne.

Podľa polície, okrem toho, že sa pustil do svojej vlastnej mamy, nešetril ani svojho mladšieho brata. "Syn zrejme, ktorý ju bránil pred druhým synom, tak bol taktiež bodnutý, tá rana bola síce menej nebezpečná, zato bol ale dokopaný do hlavy a mal ťažký otras mozgu," uviedol Johanes.

"Prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina podal na obvineného Miroslava T. obžalobu na Okresný súd v Žiline pre pokus dvojnásobnej vraždy," potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline, Martin Kokles.  

Podľa zdroja Televízie JOJ v čase nešťastnej udalosti, boli všetci traja rodinní príslušníci opití. Aj keď, našťastie, nedošlo k tragédii, Miroslavovi hrozí trest, ako by vraždu dokonal.

"Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 20-25 rokov, alebo doživotie," dodal Kokles.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy