Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Plne naložený kamión skončil pri futbalovom ihrisku. Vodič prešiel do protismeru a prerazil zvodidlá.
Zdielať na

Plne naložený kamión skončil pri futbalovom ihrisku. Vodič prešiel do protismeru a prerazil zvodidlá.

Archívna reportáž

Prevrátený traktor zablokoval cestu

ZÁDIEL (OKR. KOŠICE OKOLIE) / Tisíce jogurtov a ďalších mliečnych výrobkov zostali rozsypané po svahu vedľa cesty. Skoro ráno tam havaroval kamión, ktorý sa zrútil z cesty priamo k futbalovému ihrisku.

"Vodič nákladného vozidla sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. S nákladným vozidlom zišiel z cesty a prevrátil sa nabok," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Po tom ako kamión prerazil zvodidlá a zrútil sa pod cestu, zničil aj oplotenie miestneho futbalového ihriska. Kamionista mal namierené z Pezinku do Košickej firmy. Pri nehode utrpel poranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," dodala Ivanová.

Kamión bol plne naložený mliečnymi výrobkami, tie ostali rozsypané po celom svahu Až potom, keď sa kamión podarilo vyprázdniť, mohlo dôjsť ku jeho odťahu. Keďže vozidlo ostalo po nehode mimo cesty, hlavný ťah počas dokumentovania nehody policajti neuzavreli a vodiči počas celého dňa neboli obmedzovaní. Ku uzavretiu cesty došlo až počas odťahu. "Policajti na nevyhnutný čas uzavreli dopravu," opísala Ivanová. Ako teda presne ku tejto nehode došlo a prečo vodič prešiel náhle do protismeru, kde prerazil zvodidlá a zrútil sa dole svahom, vyšetrujú policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy