Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V kauze falošných policajtov, ktorí operovali v Bratislave, nastal posun
Zdielať na

V kauze falošných policajtov, ktorí operovali v Bratislave, nastal posun

BRATISLAVA / Mužov, ktorí chodili v prestrojení a vyzerali ako policajné komando, vyšetrujú pre rôzne trestné činy. Pri svojich akciách dokonca zranili aj ženu bez domova.

Pred pár mesiacmi sa partia mužov, ktorá si hovorí Bezpečnostné zložky, hrala na policajtov. Oblečení boli ako kukláči. Na vestách mali nápisy Zásahová jednotka. Neraz kontrolovali ľudí a pýtali si od nich doklady. Jednej žene mali pri jednom z ich zásahov vykopnúť dvere a rozbiť hlavu.

Vo februári sme sa spojili aj so šéfom tejto organizácie. Pýtali sme sa vtedy, či majú zmluvy alebo dohody s kompetentnými zložkami. Po našom upozornení na falošných policajtov sa nimi začali zaoberať aj tí skutoční. "Zo strany bratislavskej krajskej kriminálky bolo vykonané preverovanie viacerých možných protiprávnych konaní v súvislosti s predmetným prípadom. Tie boli v podobe podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov ale aj priestupkov následne odstúpené na vecne a miestne príslušné Okresné riaditeľstvá Policajného zboru v Bratislave k ďalšej realizácii," vyjadril sa hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff. Stanovisko k trestnému stíhaniu sme chceli získať aj od združenia. Jeho šéf sa s nami odmietol rozprávať. "Ja som povedal, že to tak vôbec nebolo a nebudem sa ďalej vyjadrovať," konštatoval šéf združenia. Podľa informácií TV JOJ sú vyšetrovaní napríklad z trestného činu nedovoleného ozbrojovania či nebezpečného vyhrážania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy