Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Šintavou sa ozývala streľba. Proti sebe mali strieľať dvaja muži, malo ísť o bratrancov
Zdielať na

Šintavou sa ozývala streľba. Proti sebe mali strieľať dvaja muži, malo ísť o bratrancov

ŠINTAVA / Streľba sa večer ozvala v obci Šintava v galantskom okrese. Priamo v obci mali po sebe strieľať dvaja muži. Malo by ísť o bratrancov.

Podľa miestnych ľudí mala streľba zaznieť na námestí priamo v obci pred deviatou hodinou večer. Muži zastavili autami a následne niekto z nich strieľal. Podľa informácií TV JOJ, to mal byť práve 46-ročný Boris, ktorý vytiahol zbraň. V okolí sú rodinné domy, sídlo dobrovoľných hasičov, či pohostinstvo, kde mali byť na terase aj ľudia. Po chvíli nastúpili opäť do áut a odišli. Krátko potom, mal na policajnú stanicu v Seredi prísť napadnutý muž a na svoju rodinu podal trestné oznámenie.

"Polícia v Seredi preverila na mieste nahlásenú udalosť a prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu nebezpečného vyhrážania," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. Náboje na mieste nenašli. Je možné, že mohol strieľať aj z plynovej pištole. "Policajti od včera vykonávajú potrebné procesné úkony, aby zaistili dôkazy, objasnili a ustáli priebeh udalosti a aj to, či došlo k použitiu strelnej zbrane," uviedla Linkešová. 

Policajtom by pri vyšetrovaní mohli pomôcť aj zábery z priemyselných kamier. Minimálne dve sú totiž umiestnené aj nad pohostinstvom. Strelca mali podľa našich informácií policajti hľadať ráno v obci Dolná Streda, kde ho aj zadržali.

Je to asi len 5 kilometrov od Šintavy. 46-ročný Boris tu mal pracovať v jednom z autoservisov. Podľa slov jeho kolegu, Borisa policajti ráno hľadali, no ten mal byť podľa jeho slov na stavbe niekde v obci. No viac hovoriť nechcel. Hľadaného muža napokon policajti zadržali v poli neďaleko firiem, kam pred nimi utiekol. Akcia musela byť rýchla, pretože nikto z opýtaných v obci nič nevidel. O streľbe, či zadržaní vedeli buď z počutia, či z internetu.

Čo sa medzi mužmi stalo a prečo na seba vystrelili vyšetruje polícia. "Nateraz vieme potvrdiť, že k zraneniu osôb pri incidente nedošlo. V prípade zistenia nových okolností, nevylučujeme ani doplnenie resp. zmenu právnej kvalifikácie," dodala Linkešová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy