Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
14-ročný chlapec má popálenú hlavu a krk. Do tváre mu vybuchol benzín v nádobe, ktorú chcel podpáliť
Zdielať na

14-ročný chlapec má popálenú hlavu a krk. Do tváre mu vybuchol benzín v nádobe, ktorú chcel podpáliť

ROKYCANY / V Rokycanoch na východnom Slovensku vybuchol chlapcovi do tváre benzín. S kamarátmi sa hral na okraji osady, kde býva a našiel nádobu s horľavinou. Podľa miestnych detí ju chcel podpáliť a to sa skončilo nešťastím. Chlapec má popálenú tvár a krk.

14-ročný Alex bol neďaleko domu spolu s kamarátmi. Zrazu pribehol k rodičom s popáleninami. Mal viditeľné zranenia na krku a na tvári. "Oči ho boleli no a potom sme videli aj tvár tak sme volali záchranku," povedal starý otec. 

"Chlapec utrpel zranenia, nakoľko mu do tváre vybuchol benzín," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Stalo sa to pri kontajneri. Jeden z chlapcov našiel plastovú nádobu. Bola v nej neznáma horľavá látka. "Našiel tú plechovku a tie výpary tak z toho," povedal starý otec. 

"On chcel podpáliť, zapálil a presne na oči," povedal kamarát zraneného chlapca. "V dôsledku výbuchu utrpel popáleniny tváre a krku," uviedla Ligdayová. "Privolaní záchranári chlapca ošetrili a previezli do nemocnice," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Podľa Alexovej mamy nejde o vážne zranenie. Po ošetrení v nemocnici ho prepustili do domáceho liečenia. "Polícia v Prešove začala v tomto prípade TS vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy