Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ženy prenasledoval a potom ich zozadu napadol. Neštítil sa do nich kopať, alebo im skákať po hrudi
Zdielať na

Ženy prenasledoval a potom ich zozadu napadol. Neštítil sa do nich kopať, alebo im skákať po hrudi

ČADCA / 21-ročný Ján z Čadce už tretí raz čelí obvineniu za to, že mal napádať bezbranné ženy v tomto meste. Mal sa toho dopustiť v čase, keď bol len krátko na slobode. Tesne pred tým ho pustili z ústavu, kde absolvoval ochranné sexuologické liečenie.

Podľa našich informácií si svoju prvú tohtoročnú obeť vyhliadol v obchodnom dome. Chytil ju zozadu za pravú nohu, stiahol jej z nohy šľapku, ku ktorej privoňal a ušiel.

"Ide o prečin krádeže a prečin výtržníctva," hovorí sudca Okresného súdu v Čadci, Michal Mravec.

Druhú ženu mal napadnúť na chodbe nemocnice. Jednou rukou ju mal pritlačiť tvárou k stene a druhou jej siahnuť pod sukňu. "Obvinený spáchanie skutkov priznáva, ľutuje, zrejme je tu problém psychického charakteru," pokračuje sudca.

"To trápenie a ten kríž, čo mi dal na chrbát, ja už nekomentujem nič," hovorí mama obvineného muža

Mladík bol už dvakrát odsúdený, pretože postupne surovo zaútočil na osem žien, ale aj jedného chlapca. Ján mal len šestnásť rokov, keď začal vyčíňať v Čadci ako "fantóm Kysúc" a kým ho policajti odhalili šíril veľký strach.

"Ako keď ma chcel napadnúť, chytiť ma za nohy a zachrčal, ja som začala kričať, tak sa naľakal, otočil sa a odišiel," priblížila Jánova obeť. Svoje obete si zakaždým vyhliadol náhodne v rôznych častiach mesta. Väčšinou ich prenasledoval, a potom ich zozadu napadol. Neštítil sa do nich kopať , keď ležali na zemi, alebo im skákať po hrudi.

"Ide o známu osobu, už bol dvakrát odsúdený, pričom týchto skutkov sa dopustil, keď bol dva dni prepustený z ochrannej sexuologickej liečby," vysvetlil Michal Mravec.

"Nech si robí, čo chce, len nech nás nechá tak," dodala Jánova mama. Jána teda čaká ďalší súdny proces, v ktorom mu hrozí strata slobody až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy