Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muža (20) na Orave pritlačil stroj na výrobu peliet. Zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice
Zdielať na

Muža (20) na Orave pritlačil stroj na výrobu peliet. Zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice

NÁMESTOVO / Nešťastie pri výrobe peliet. 20 - ročného mladíka zasiahlo rameno pracovného stroja. Mladý muž z Oravy, ktorý mal život pred sebou a bol vášnivým futbalistom, úraz neprežil. Vo firme pracoval ako živnostník len niečo vyše mesiaca.

Za bránou firmy došlo k nešťastiu, robotické rameno s peletkami zasiahlo muža do hlavy. Podľa vedúceho prevádzky mal muž vstúpiť do zakázaného priestoru ohradeného pletivom, kde rameno ukladalo vrecia s peletkami. "Je tam zákaz vstupu, môže tam vstupovať len cez vstupnú bránu. On tam prešiel, bola tam škárka, kade sa dalo prejsť," konštatoval vedúci prevádzky. 

Nikto netuší prečo muž vošiel do zakázanej zóny. "Neviem, či to vrece chcel zobrať. Nikto to nechápe, nikto tam nechodil. Prečo tam šiel, to nik nevie," vyjadril sa vedúci prevádzky. "Došlo za doposiaľ nezistených okolností k pohybu pracovného stroja a tým zraneniu 20 - ročného muža," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. Záchranári sa snažili muža oživiť. "Mladý muž utrpel ťažký úraz hlavy a nereagoval, pred transportom ho museli uviesť do umelého spánku," uviedla hovorkyňa záchrannej zdravotnej služby, Alena Krčová. Mužovi s ťažko zranenou hlavou prišiel na pomoc aj vrtuľník. "Po preložení na palubu vrtuľníka, bol v umelom spánku s vážnym poranením hlavy v kritickom stave prevezený do Univerzitnej nemocnice v Martine," uviedla hovorkyňa ATE, Zuzana Hopjaková. 

Napokon zraneniam podľahol. Firma je momentálne zavretá a sa tu nepracuje. "Postihlo nás to, je to strašne smutné, nebol to len spolupracovník, ale aj kamarát, ťažko to prežívame všetci," vyjadril sa vedúci prevádzky. Prípad rieši polícia. "V súčasnej dobe vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom objasnenia skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," informovala hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy