Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dramatická evakuácia na strednej škole: Pre silný zápach utekali z budovy študenti aj učitelia
Zdielať na

Dramatická evakuácia na strednej škole: Pre silný zápach utekali z budovy študenti aj učitelia

ZVOLEN / Okolnosti dramatickej evakuácie na strednej škole vo Zvolene už preveruje polícia. Pre silný zápach museli v utorok, 17. mája, evakuovať 270 študentov a učiteľov. Riaditeľka odviedla študentov do bezpečnej vzdialenosti, keďže nebolo jasné o akú látku ide. Obávali sa prípadnej explózie.

Evakuáciu nacvičujú každoročne, teraz to zažili naostro. 270 študentov a učiteľov utekalo zo školy doslova pred neznesiteľným zápachom. "Zápach čpavku, ktorý sa šíri po celej škole, aj študenti boli znepokojení," informuje riaditeľka strednej priemyselnej školy vo Zvolene Romana Trnková. 

22 ľuďom pomáhali záchranári, mali problémy s dýchaním

Dvaja skončili v nemocnici. "Kontrolné chemické laboratórium vyhodnotilo, že išlo o nemiestny žart, no kvôli tomu boli v pozore všetky záchranné zložky a spustilo to veľkú akciu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Polícia pátra po autorovi tohto nemiestneho žartu 

Malo by ísť o chemikáliu, ktorú bežne dostať v obchode. Ten, kto ju použil si zrejme neuvedomil, čo spôsobí. Prerušili výučbu a rozrušeným študentom pomáhala školská psychologička. Situácia znepokojila aj zriaďovateľa školy, ktorý bol preveriť, čo sa stalo. "Už beží vyučovanie, nikto zo žiakov nie je hospitalizovaný," informuje predseda BBSK Ján Lunter. "Všetci sme boli mladí, asi to niekto chcel urobiť žartík a neuvedomil si, čo sa stane," hovorí Trnková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy