Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šoférka si nevšimla prichádzajúci vlak. Pri zrážke sa zranilo dieťa
Zdielať na

Šoférka si nevšimla prichádzajúci vlak. Pri zrážke sa zranilo dieťa

TRENČÍN / Na priecestí pri obci Trenčianske Mitice sa včera podvečer stala vážna dopravná nehoda. Osobné auto vošlo do koľajiska práve v okamihu, keď tadiaľ prechádzal vlak. Auto riadila 47-ročná vodička, vedľa ktorej sedela jej 12-ročná dcéra. Dievča po silnom náraze bojuje o život v nemocnici.

Matka a jej dcéra mali autom namierené na chalupu v obci Trenčianske Mitice. Žena prešla cez železničné priecestie v minulosti už mnohokrát, no tentoraz si výstražného svetla a zvukovú signalizáciu nevšimla. Stalo sa tak práve v najhorší možný okamih, pretože z pravej strany sa na auto vyrútil osobný vlak. "47-ročná vodička pri prechode cez železničné priecestie sa pravdepodobne dostatočne nepresvedčila či môže bezpečne prejsť," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Katarína Kuzmová. 

"Vozidlo vošlo do jazdnej dráhy vlaku, zatiaľ nevieme povedať presne, čo bolo príčinou, ale vo všeobecnosti, to signalizačné zariadenie je funkčné aj teraz," uviedol znalec odboru cestnej dopravy Milan Holéci. Po bočnom náraze do osobného vozidla vlak zastavil po asi sto metroch. Po cely čas tlačil auto pred sebou. "Po príchode boli dve osoby v aute, ktoré boli vyslobodení a odovzdané záchrannej zdravotnej služby," povedal veliteľ zásahu HaZZ Roman Majzlán. Kým vodička vyviazla bez vážnejších zranení, jej dcéra sediaca na mieste spolujazdca utrpela naraz vlaku v plnej sile. Podľa našich informácií ma vážne poranenú hlavu. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník. "Po stabilizovaných základných životných funkcií bolo dievčatko preložené na palubu vrtuľníka a v kritickom stave ju leteckí záchranári previezli do NÚDCH v Bratislave," povedala hovorkyňa Air transport Europe Zuzana Hopjaková. 

V osobnom vlaku sa viezlo asi 30 cestujúcich. Nikto z nich sa nezranil. 47-ročná vodička a ani 26-ročný rušňovodič alkohol pred jazdou nepili. "V predmetnej veci bolo začaté trestne stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," povedala Kuzmová.  Nehodu vyšetruje aj dopravy znalec. Ten upozorňuje vodičov, aby nestrácali ostražitosť ani na málo frekventovaných priecestiach, cez ktoré jazdia pravidelne. "Podľa toho, ako sa tu ti ľudia pohybujú, možno, že sú nejakým spôsobom zvyknutí, že tie vlaky tu chodia menej a potom príde chvíľka nepozornosti a skončí to takouto tragédiou," dodal Holéci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy