Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vandali zničili výstavu ukrajinského grafika. Prípad rieši polícia
Zdielať na

Vandali zničili výstavu ukrajinského grafika. Prípad rieši polícia

PARTIZÁNSKE / V Partizánskom vandali zničili výstavu ukrajinského grafika Mykolu Kovalenka. Jeho diela sú vystavené v tamojšom parku. Neznámi páchatelia ich dorezali a zničili aj ukrajinskú zástavu. Prípad rieši polícia.

"Sme prišli do galérie a zistili sme, že bola zničená. Boli zničené tri banery a dorezaná ukrajinská vlajka," povedala Katarína Janíčková, OZ Fabrika umenia. Galéria sa nachádza priamo v mestskom parku. Neznámi páchatelia banery a vlajku dorezali pravdepodobne nožom. 

Výstava ukrajinského umelca sa stala terčom vandalov už niekoľkokrát. "Vlajku sme vymenili za novú, ale vydržala týždeň," uviedla Janíčková. "Polícia skutok objasňuje ako priestupok proti majetku," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín. "My si myslíme, že tento útok by mohol byť považovaný za hanobenie národa," povedala Janíčková. 

Vlajku vymenili aj do tretice. Poškodené banery ale nechali na mieste. "Necháme to tam, znázorňuje to nový rozmer, to pnutie v nás," povedala Janíčková. Dorezané časti nevyhodili, ale ušili z nich kapsičky. "Robíme na to kampaň, ľudia si ich môžu kúpiť a my pomôžeme Ukrajincom," uviedla Janíčková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy