Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda kolobežkára a vodiča auta
Zdielať na

Tragická nehoda kolobežkára a vodiča auta

LEOPOLDOV / Nehoda, ku ktorej boli policajti privolaní v sobotu, 14. mája, skončila tragicky. Okolnosti nehody polícia vyšetruje. Podľa predbežných informácií nemal vodič auta dať prednosť kolobežkárovi.

Policajti vodičovi zadržali vodičák

Vodič (40) na aute Renault Megane mal ísť po vedľajšej ulici a pri prechádzaní cez križovatku nedal prednosť mužovi na elektrickej kolobežke, ktorý jazdil po hlavnej ceste. Nasledoval náraz, po ktorom zostal vážne zranený, 57- ročný kolobežkár ležať na zemi. "Privolaná RZP muža urýchlene transportovala do trnavskej nemocnice. Tam, žiaľ, aj napriek obrovskej snahe lekárov, svojim zraneniam po niekoľkých hodinách podľahol," informovala polícia. 

Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila. "Policajná hliadka mužovi na mieste zadržala vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázala. To, či mohol byť starší muž pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať z jeho krvi," uviedla polícia. 

Polícia upozorňuje: Začala sezóna kolobežiek

"Vodiči myslite na to, a pri každej jazde sa plne venujte vedeniu vozidla, rešpektujte dopravné značenie a všímajte si svoje okolie. Najmä v mestách a obciach je pohyb kolobežkárov, ale aj cyklistov a chodcov, v letnom období oveľa vyšší, dávajte preto pozor a snažte sa predvídať," odkazuje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy