Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvojročné dievčatko spadlo do šachty. Policajti zmenili nehodu na ublíženie na zdraví
Zdielať na

Dvojročné dievčatko spadlo do šachty. Policajti zmenili nehodu na ublíženie na zdraví

NITRA / Dvojročné dievčatko spadlo do zle uzatvorenej šachty v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Stalo sa to ešte vlani v septembri. Dieťa sa zranilo. Prípad spočiatku vyhodnotili ako nehodu, po ďalšom preskúmaní však polícia začala trestné stíhanie.

Dieťa spadlo do šachty v Nitrianskych Hrnčiarovciach, ktorá je iba pár metrov od chodníka. Vodovodná šachta je umiestnená v zadnej časti obchodného centra. Podľa našich informácií niekto zrejme železný poklop dobre neuzatvoril a dievčatko do šachty spadlo. "V prvom rade musíme vyjadriť, že nám je nesmierne ľúto, že došlo k tejto nehode.
Šachta sa nachádza na pozemku, ktorý je viditeľnou tabuľou označený ako neverejné parkovisko," povedal konateľ firmy. 

Rodičia dievčatka sa k tomu, čo sa udialo vyjadriť nechceli. Dvojročné dieťa podľa našich informácií utrpelo ťažšie zranenia tváre. Prípadom sa začala hneď zaoberať polícia no vyhodnotila ho ako nehodu. Po preštudovaní spisu však zasiahla prokurátorka. "Aktuálne sa vedie trestné stíhanie vo veci," uviedol hovorca prokuratúry Jaroslav Maček. Polícia prípad aj naďalej vyšetruje, ako ublíženie na zdraví. "My sme nezanedbali žiadne naše povinnosti. Budova aj všetky zariadenia boli riadne skolaudované a riadne dané do užívania," povedal konateľ firmy. K dispozícii má polícia už aj znalecký posudok.

"Znalec z odboru zdravotníctvo, konštatoval, že zranenie maloletej vzniklo v priamej súvislosti s udalosťou, rozsah zranenia  a vyhodnotenie zranenia nebude prokuratúra, vzhľadom k poškodenej maloletej osobe  zverejňovať," uviedol Maček. Kto šachtu zle uzatvoril je premetom ďalšieho skúmania. "V tejto súvislosti sme však pre istotu urobili aj zabezpečovacie opatrenia, aby v budúcnosti nemohlo dôjsť k obdobnému prípadu," dodal Maček. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy