Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otec zo strachu zavolal políciu na svojho syna. Vyhrážal sa mu smrťou a v ruke držal dýku
Zdielať na

Otec zo strachu zavolal políciu na svojho syna. Vyhrážal sa mu smrťou a v ruke držal dýku

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici rozhodoval o tom, či pôjde do väzby muž, ktorý je obvinený z nebezpečného vyhrážania. Najhoršie na tom je, že sa mal tohto skutku dopustiť voči človeku, ktorého by mal on sám ochraňovať.

Podľa obvinenia v tomto smutnom prípade sa Ján mimoriadne agresívne správal voči svojmu vlastnému otcovi. Nielenže mu vulgárne nadával. "Na základe doteraz vykonaného skráteného vyšetrovania bolo zistené, že syn sa telefonicky vyhrážal svojmu otcovi, že mu odreže mačetou, alebo rozbije baseballkou hlavu," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Podľa polície dokonca syn prišiel pred rodinný dom svojho otca a vyhrážal sa mu s dýkou v ruke. Popritom mal kopať a udierať do bránky rodinného domu, poškodiť poštovú schránku a rozbiť elektrický zvonček. Pochopiteľne, otec sa už naozaj bál o svoj život. Preto mu neostalo nič iné, ako zavolať políciu. "Poverený príslušník spracoval na obvineného podnet na návrh na vzatie do väzby," dodala Katarína Kuzmová. Prokurátorka súhlasila s týmto návrhom a väzobné stíhanie následne odobril sudca pre prípravné konanie. Obvinený Ján si zobral lehotu na to, či voči tomuto rozhodnutiu podá sťažnosť. A ak mu dokážu vinu, hrozí mu strata slobody na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy