Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Telo Andrey Vlčekovej našli rozpustené v kyseline. Únoscovia tvrdia, že sú nevinní
Zdielať na

Telo Andrey Vlčekovej našli rozpustené v kyseline. Únoscovia tvrdia, že sú nevinní

TRNAVA / Najprv ju sledovali, neskôr uniesli a nakoniec ju mal exmanžel brutálne zniesť zo sveta. V kauze únosu mladej mamičky Andrey Vlčekovej z Hlohovca padli ďalšie dva tresty. Dvojica únoscov vinu popiera. Telo nebohej našli kriminalisti po rokoch rozpustené v sude s kyselinou.

Andrea Vlčeková, matka dvoch malých detí, zmizla ešte v roku 2016. Spred škôlky v Hlohovci ju mala uniesť trojica mužov. Do auta ju mal naložiť Vojtech Olle a Mladen Despotovski. Jozef Péter mal na všetko dohliadať. Andreu mali odviesť za jej exmanželom Miroslavom Vlčekom do hangáru vo Veľkých Ripňanoch. Tam ju mal Včlek priviazať reťazami o stoličku, zbiť ju a prinútiť prepísať podiely vo firmách.

Za únos mal Miroslav Vlček sľúbiť trojici 30-tisíc eur, rodinný dom a luxusné Porsche. Vojtech Olle sa ale po zadržaní k všetkému priznával a všetkých aktérov usvedčoval. Pred časom dostal za únos 6 rokov a 8 mesiacov. Dvojica obžalovaných pred súdom, ale vinu celý čas popierala. Sudca im napriek tomu dnes vymeral 11-ročné tresty vo väzení so stredným stupňom stráženia."Výsmech slovenskej spravodlivosti. Toto je nonsens. Bez jediného jedného dôkazu uznať vinu, to je nonsens. Hanba Slovensku," hovorí obžalovaný Jozef Péter. Rozsudok v tejto kauze nie je právoplatný. Obaja obžalovaní sa odvolali. Posledné slovo bude mať krajský súd.

Andrea bola od únosu nezvestná. Zvrat v prípade nastal minulý rok. Kriminalisti pri prehliadke skladu vo Veľkých Ripňanoch si všimli podozrivý sud. "Je zrejmé, mimo dôvodnú pochybnosť, že v tomto sude s kyselinou bola rozpustená poškodená," uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. 

Ako presne prišla Andrea o život známe nie je. V sude sa našli náušnice, plastové nechty a vlasy. Kľúčový dôkazom majú byť zubné plomby, ktoré podľa zdravotnej dokumentácie patrili nezvestnej Andrei Vlčekovej. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic preto žiada súd o obnovu konania. Z brutálnej vraždu viní Lipšic Vlčeka, ktorému hrozí až doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy