Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti prišli zadržať hľadaného muža. Mali postreliť agresívneho psa, ktorý na nich zaútočil
Zdielať na

Policajti prišli zadržať hľadaného muža. Mali postreliť agresívneho psa, ktorý na nich zaútočil

ŽILINA / V Žiline mali policajti počas výkonu služby postreliť psa. Kríženec pitbula prežil iba vďaka mestskému policajtovi, ktorý ho odchytil. Vystresovaný Max útočil aj na veterinára, ktorý mu chcel pomôcť.

Policajti prišli na Bratislavskú ulicu hľadať muža ktorý mal nastúpiť do výkonu trestu. "Som v pátraní za krádež, policajti prišli do bytu, kde som ja nebol. Dvere otvorili násilím pustili tam kaser a tam tehotná žena mohla prísť o dieťa," povedal miestny obyvateľ Branislav. 

"30-ročný muž na ktorého je Okresným súdom v Žiline vydaný zatykač sa ukryl v unimobunke, odkiaľ napriek výzvam nechcel vyjsť," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. "To si nemali dovoliť vojsť do bytu vystrašiť ženu a ešte aj psa," povedal Branislav. "Oni prišli otvorili si dvere ten pes vyšiel a ja som spadla. Oco bol pri mne prišla sanitka a udala som tých dvoch policajtov," uviedla miestna obyvateľka Nikola. 

Kým oni hovoria, že policajti na pitbula viackrát vystrelili policajti tvrdia niečo iné. "Policajti proti agresívnemu psovi použili donucovacie prostriedky a jeden varovný výstrel, pes následne ušiel na neznáme miesto," uviedla Kremeňová. "Pes behal vonku bratranec ho volal ale oni sa rozbehli a pes sa naľakal. Oni strieľali na psa dvakrát a ten pes im nič neurobil," povedal Branislav. 

Pes mal zjavné strelné poranenie, odchytil ho mestský policajt. Už je po operácii. "Išlo o čistý priestrel rana minula zhruba centimeter chrbticu, mal ten psík šťastie nevošla do hrudného koša na röntgene sme nenašli nábojnicu ta vyšla von," povedal veterinár Róbert Ferenc. Nábojnicu našli v štrku pred bunkou. "On ho trafil asi zvrchu ponad chrbticu to prešlo a z druhej strany to vyšlo," povedal Ferenc. Pes napriek strelnému poraneniu útočil aj na veterine. "Podľa anamnézy s ktorou k nám prišiel bol veľmi agresívny preto aj policajt musel použiť zbraň. Kládol taký odpor, že sme mali traja čo robiť," dodal Ferenc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy