Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Podpaľača chytili vďaka kamerovému záznamu
Zdielať na

Podpaľača chytili vďaka kamerovému záznamu

PODHÁJSKA / Policajti z Nových Zámkov, chytili podpaľača, ktorý úradoval v potravinách v obci Podhájska. 33-ročný muž podpálil kartónové škatule a horieť začal aj obchod. Majiteľom aj polícii pomohli kamerové záznamy.

33-ročný muž prišiel k miestnym potravinám na bicykli, Vybral sa k zadnej časti budovy, kde boli uložené kartónové krabice.

"Zapaľovačom zapálil kartónové obaly uskladnené v zadnej časti," opisuje vznik ohňa Miroslav Macák, vedúci 1. operačného oddelenia OKP NZ.

Oheň sa šíril rýchlo a vzbĺkla aj strecha. V potravinách sa zrútil strop. Policajti rozbehli pátranie po podpaľačovi. Tieto kamerové záznamy, ale hlavne miestna znalosť priviedla operatívcov na stopu.

"Tento páchateľ bol už v minulosti odsúdený za obdobnú trestnú činnosť a má uloženú podmienku pre trestný čin lúpeže," hovorí Miroslav Macák.

Potom, ako páchateľa policajti zadržali, sa k činu priznal. Vymyslel si však úsmevnú výhovorku, prečo sa rozhodol obchod podpáliť.

"Že mu telefonoval neznámy muž, ktorý sa mu vyhrážal a kázal mu zapáliť objekt potravín," hovorí Miroslav Macák.

Škody sa vyšplhali na desaťtisíce eur, potraviny už niekoľko dní opravujú. Navyše musel byť obchod takmer 2 týždne zatvorený. Pavol po obvinení putoval do cely a o jeho ďalšom osude rozhodne súd.

Lapenie podpaľača prináša vždy úľavu miestnym:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy