Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Z farmy zmizlo takmer 60 jahniat. Skôr ako korisť divej zveri skončili u zlodejov
Zdielať na

Z farmy zmizlo takmer 60 jahniat. Skôr ako korisť divej zveri skončili u zlodejov

ĽUBOVEC / Farmárom z Ľubovca zmizli desiatky jahniat. Neznámy páchateľ ich ukradol pravdepodobne v noci. Farma je síce aj vtedy strážená, no pred zlodejmi ich to neochránilo.

Malé jahňatá sú v ohrade iba cez deň, na noc ich zatvárajú do ovčína. Chovatelia ich mali presne zrátané pri poslednom očkovaní. Pri ďalšom, ktoré malo byť o niekoľko dní neskôr, už ich počet nesedel. Bolo ich omnoho menej. "Sme očkovali zas, zrazu už nám chýbalo 59 kusov," hovorí farmár. 

Takmer 60 jahniat zmizlo pravdepodobne počas noci

Pre farmu je to škoda v tisíckach eur. "Buď v priebehu viacerých dní alebo naraz ich zobrali, neviem, ale nebolo vidno ani stopy nejaké," hovorí farmár. "Poškodenému chovateľovi vznikla škoda vo výške 4000 eur," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Prípadom sa zaoberá polícia

Pre menšiu farmu je to veľká strata. Ukradnuté jahňatá mali iba 3 mesiace. "My sa tu s nimi trápime od narodenia, treba to vypiplať, niekedy, keď sa narodia, ledva stoja na nohách," tvrdí farmár. "Polícia začala trestné stíhanie," zviedla Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy