Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kamaráti našli v noci kľúče vo dverách do lekárne. Kým jeden išiel dovnútra kradnúť, ďalší dvaja ho išli udať polícii
Zdielať na

Kamaráti našli v noci kľúče vo dverách do lekárne. Kým jeden išiel dovnútra kradnúť, ďalší dvaja ho išli udať polícii

PARTIZÁNSKE / Pred sudcu okresného súdu v Partizánskom policajti eskortovali 27-ročného muža, ktorý kradol v lekárni. Nemusel prekonať žiadnu prekážku, pretože kľúče našiel vo dverách. Do nákupného košíka si vzal lieky za 900 eur. Nakoniec skončil v putách.

Príležitosť robí zlodeja

Pravdivosť tohto slovenského príslovia sa najnovšie ukázala v Partizánskom. Traja muži prechádzali o pol jedenástej večer okolo dverí lekárne. Všimli si, kľúče, ktoré v nich niekto zabudol. 27-ročný Jozef sa rozhodol, že vojde dnu. Ocitol sa v lekárni. "Postupne si mal z regálov vziať liečivá rôznych druhov a značiek, čím spôsobil majiteľovi lekárne škodu takmer za 900 eur," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. "Bol som opitý, bola to taká haluz. Vôbec nič si z tej noci nepamätám," vyjadril sa obvinený Jozef.

Zatiaľ čo jeden z mužov kradol, jeho dvaja kamaráti vzali kľúče a išli na políciu oznámiť, že v lekárni je zlodej. "To asi nie sú zrovna kamoši," dodal Jozef. Zlodeja zadržali SBS-kári. Pred sebou tlačil nákupný vozík plný liekov. "Po zadržaní bola mužovi zistená prítomnosť omamných látok v tele," dodala Kuzmová. "Mám rodinu, mám dve krásne deti, pravdaže to ľutujem," vysvetlil Jozef. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Partizánske vzniesol obvinenie 27-ročnému mužovi pre prečin krádeže," vysvetlila Kuzmová.

 V minulosti bol za majetkovú trestnú činnosť trestaný už niekoľkokrát

"Naposledy bol právoplatne odsúdený vo februári 2022 k trestu odňatia slobody vo výmere 16 mesiacov, s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú dobu 30 mesiacov," vyjadril sa hovorca KS v Trenčíne, Roman Tarabus. Necelé tri mesiace po vynesení tohto rozsudku kradol opäť a v skúšobnej dobe. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do takzvanej preventívnej väzby. Dôvodom je obava, že v prípade ponechania na slobode, by pokračoval v trestnej činnosti," dodal Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy