Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodeja v banke vyrušili ochrankári. Povedal im, že je zamestnanec a ušiel
Zdielať na

Zlodeja v banke vyrušili ochrankári. Povedal im, že je zamestnanec a ušiel

NITRA / Trezor v pobočke banky v nákupnom centre v Nitre chcel vykradnúť zlodej. Počas toho, ako sa pohyboval po banke, ho vyrušila strážna služba, no podarilo sa mu ujsť. Kuriózne na celej krádeži je, že podľa informácií televízie JOJ mal páchateľ zrejme kľúče.

Do pobočky banky v Nitre vošiel páchateľ zhruba dve hodiny pred otvorením. Do vnútra sa dostal bez toho, aby poškodil dvere. Nespustil sa ani poplašný systém, ktorý zrejme odstavil. Muž sa pohyboval po banke a snažil sa dostať ku kľúčom od trezora čo sa mu podľa informácií televízie JOJ aj podarilo. Potom mal prejsť do miestnosti, v ktorej je trezor.

V tej chvíli tam prišla strážna služba a muža vyrušila. Páchateľ sa údajne správal pokojne a tvrdil, že ja zamestnancom banky. Ochrankárom nebol podozrivý, keďže nič nebolo poškodené, no chceli od neho doklady. Muž údajne tvrdil, že ich má v aute a ide ich zobrať do auta. "V našej banke sme zaznamenali neúspešný pokus o krádež peňazí," povedala hovorkyňa banky Marta Cesnaková. 

Páchateľ z miesta ušiel, podľa informácií televízie JOJ v trezore, do ktorého sa chcel dostať boli státisíce eur. "Aktuálne prebieha vyšetrovanie na ktorom spolupracujeme s políciou. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme poskytnúť," uviedla Cesnaková. O vyjadrenie sme požiadali aj políciu, k prípadu nám informácie neposkytla a odmietli nám povedať na záznam aj to, že sa k činu nevyjadria.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy