Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík mačetou popravil svojho otca a dvoch bratov. Vražedné besnenie prežila len sestra
Zdielať na

Mladík mačetou popravil svojho otca a dvoch bratov. Vražedné besnenie prežila len sestra

KOSTELEC NA HANÉ / Moravskí kriminalisti opäť riešia mnohonásobnú rodinnú vraždu. Tento týždeň už druhú. Po štvornásobnej vražde v Zlínskom kraji útočník tentoraz v Kostelci na Hané (Olomovský kraj) mačetou pozabíjal otca a dvoch bratov. Útok prežila len sestra.

Malé trojtisícové mestečko zažíva tragédiu. Besnenie zabijaka, ktorý pripravil o život troch členov rodiny, otca a dvoch bratov. "Kriminalisti preverujú násilné úmrtie troch ľudí," povedala hovorkyňa polície Mária Šafářová. 

Mladík mačetou pred domom zavraždil svojho otca a potom pokračoval v dome, kde o život pripravil svojich dvoch bratov. Sestra sa pred útočníkom schovala na záchode. Pani Anna, býva len o pár krokov vedľa. Stále sa nemôže spamätať z toho, čo sa u susedov stalo. "Ešte ráno bolo cítiť tú nervozitu. Siréna húkala a všade boli policajti," povedala pani Anna. 

"Otca rodiny som poznal, pracoval v neďalekej dedine. Vyzerali úplne normálne a nič nenasvedčovalo tejto tragédii," uviedol starosta obce František Horák. Útočníka chytila zásahovka, keď sa pri úteku skrýval v dome na ulici. Za trojnásobnú vraždu mu hrozí doživotie. "Kriminalisti usilovne pracujú a prešetrujú všetky okolnosti," uviedla Šafářová. "Nepamätám sa, že by sa takáto tragédia u nás v dedine stala," dodal Horák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy