Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Išli na demolovanú strechu, skončili v nemocnici
Zdielať na

Išli na demolovanú strechu, skončili v nemocnici

LOMNIČKA, OKRES STARÁ ĽUBOVŇA / Doplatili na vlastnú hlúposť. Traja muži vyliezli na strechu búraného domu, dvaja z nich skončili v nemocnici.

"Bol tam pôjd, išli naň a spadlo to s nimi. Aspoň tak to povedali miestni," povedala Mária Oračková, starostka dediny. Rodinný dom práve prechádza demoláciou, dokonca okolo neho mala byť páska. 

Zasahovať musela sanitka. "Na miesto udalosti sme vyslali dve posádky záchrannej zdravotnej služby. Tie ošetrili a previezli do nemocnice dvoch mužov. Prvý z nich utrpel úraz hlavy, druhý mal vážne poranený dolnú končatinu," vysvetlila záchranárska hovorkyňa Alena Krčová.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní je za osudy zranených vinný jeden z trojice. "Zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že doposiaľ nestotožnený páchateľ v rodinnom dome počas rozoberania strechy zapríčinil prepadnutie murovaného stropu a následné zasypanie doskami a tehlami poškodených. Polícia začala trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," uviedol hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Názory medzi obyvateľmi obce sa rôznia. "Na jednej strane mi ich je ľúto, sú to predsa naši občania. No na druhej si za to môžu sami, keď videli výstrahu, nemali tam čo robiť," uzavrela starostka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy