Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chlapec sa vážne zranil pri páde zo strechy opustenej budovy
Zdielať na

Chlapec sa vážne zranil pri páde zo strechy opustenej budovy

MEDZILABORCE / 10-ročný chlapec spadol zo strechy opustenej budovy. Nešťastie sa stalo v Medzilaborciach. Tomáša vo vážnom stave a s pomliaždenými pľúcami previezli záchranári do nemocnice. Deti sa v schátranej budove často hrávali. Zatiaľ, čo niektorí rodičia im to zakazovali, našli sa aj takí, ktorí tam deti sami posielali. Dôvod vás prekvapí. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví.

Stavba pôsobí nebezpečne už na prvý pohľad, deti však riziká vyhodnotiť nevedia. Odvážne liezli aj po plechovej streche, až kým k jednému z nich nemuseli volať záchranku.

Dieťa utrpelo podľa lekárov vážne zranenia. Navyše, mama vzala 10 ročného Tomáška na ruky a pred príchodom záchranárov ho doniesla do izby.

"On plakal, povedal, že nôžka ho bolí. Ale my sme ho nemali brať, záchranári nám povedali, že sme s ním nemali pohnúť, ale my sme ho opatrne vzali do chyži," povedala Tomášova mama.

Jana Ligdayová, hovorkyňa PZ PREŠOV hovorí: "Podľa lekárskej správy utrpel zlomeniny stavcov, nalomeninu hrudnej i holennej kosti a pomliaždenie pľúc."

Polícia v tomto prípade vyšetruje nielen presné okolnosti nešťastného pádu, ale aj to, prečo dieťa v tom čase nebolo v škole a kde boli jeho rodičia.

"Vo veci trestného činu ublíženia na zdraví je vedené trestné stíhanie na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Medzilaborciach," povedala Jana Ligdayová.

Miestni obyvatelia hovoria, že niektorí rodičia deťom zakazujú chodiť tam, no sú aj takí, ktorí ich posielajú do schátranej budovy zbierať plechy a železo. Všetko následne predajú. Podľa vyjadrenia medzilaboreckej samosprávy, budova nepatrí mestu.

"Viete, ide tam jeden a za ním idú všetci. Kričíme na nich, bojíme sa, každá matka sa bojí o deti," hovorí jedna z miestnych obyvateliek.

Dospelým aj deťom z marginalizovanej skupiny sa pravidelne venujú v komunitnom centre, kde sú traja pracovníci a ďalší šiesti vykonávajú prácu priamo v teréne.

"Pravidelne monitorujú aj túto lokalitu avšak nie je v ich silách dohliadnuť na každého, keď často zlyháva základná rodičovská starostlivosť," povedala Vladimíra Begeniová, zamestnankyňa MSÚ Medzilaborce.

Pád a zranenie dieťaťa je vždy desivým zážitkom pre všetkých zúčastnených:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy