Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Brutálne útoky psov: Medzi obeťami je aj pes Nory Kabrheľovej
Zdielať na

Brutálne útoky psov: Medzi obeťami je aj pes Nory Kabrheľovej

BRATISLAVA / Dvaja agresívni vlčiaci vyčíňali v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice. Napadli pritom niekoľko psov a minimálne dvaja zomreli. Všetko sa malo diať v priebehu jedného mesiaca a jednou z poškodených bola aj Šarika, známy pes Nory Kabrheľovej.

Psy pobehovali stovky metrov, dostali sa aj pred bytový dom, kde roztrhali malého labradora. Stalo sa to 24. apríla. Na záberoch vidieť voľne pobehujúcich psov tesne predtým ako zaútočili na nič netušiacu majiteľku len štvormesačného psíka. "To bol úplný zlomok sekundy a už ho začali trhať. To, aby som pomohla môjmu psovi bolo nemožné," povedala majiteľka Mária Hatašová. Psík ostal na mieste mŕtvy.

Identickú skúsenosť má aj divák, ktorý sa nám ozval do redakcie. V strede mesiaca mu rovnakí psy napadli 8 ročnú čivavu. Zlú skúsenosť má aj Nora Kabrheľová, ktorú napadli počas prechádzky. "Vybehli na mňa na cestu a začali ju trhať aj odo mňa. Celý kabát mi roztrhali," vyjadril sa Nora Kabrheľová. Šarika okamžite putovala do rúk veterinárov. "Sa nevedelo, či prežije. Má kusance. Ešte musí absolvovať kardiologické vyšetrenie lebo sa zľakla. No a povedala mi doktorka, že bude mať doživotnú traumu. A nielen ona, ale aj ja," konštatovala Kabrheľová. 

My sme sa snažili skontaktovať s majiteľom firmy, kde sa psy nachádzali. Ten nám mimo záznam uviedol, že ho vzniknutá situácia mrzí, a že na jeho pozemok sa snažil niekoľkokrát dostať lupič, a preto si strážnych psov zabezpečil. Dvoch vlčiakov dal po poslednom incidente utratiť. Miestni psíčkari nám aj napriek tomu povedali, že majú strach. Nora Kabrheľová v tomto prípade podala aj trestné oznámenie. "Priznám sa, že ja mám kaser vo vačku. Bojím sa," povedala obyvateľka Jana Geralská. "Odvtedy som odtiaľ nešla. Chodím kúsok, to je pár metrov taxíkom," reagovala Nora Kabrheľová. 

Celý rozhovor s Norou Kabrheľovou: 

"V súvislosti s vašim prípadom je prijaté jedno trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví," uviedla v stanovisku polícia. Ak sa vám podobný prípad stane, iniciatíva Zvierací ombudsman odporúča kontaktovať Zelenú linku ministerstva životného prostredia, kde vám zadarmo poskytnú odbornú právnu pomoc. "V tomto prípade došlo k zrejmému zásahu do pokojného stavu, a preto domáhať sa ochrany možno priamo na meste. Mesto môže predbežne zásah buď zakázať alebo uložiť, aby bol obnovený predošlý stav a zároveň odporúčame, aby majiteľom, ktorých zvieratká boli napadnuté, aby podali žalobu na náhradu škody na súd," odkázala Katarína Schneiderová z iniciatívy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy