Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prevrátený kamión paralyzoval dopravu na D1. Príčinou má byť roztržitosť šoféra
Zdielať na

Prevrátený kamión paralyzoval dopravu na D1. Príčinou má byť roztržitosť šoféra

BRATISLAVA / Vodič kamióna sa nedostatočne venoval riadeniu a s celou súpravou sa prevrátil tak, že zablokovala všetky tri jazdné pruhy. Takmer 8 hodín bola premávka na diaľnici D1 obmedzená. Vodiči, ktorí smerovali do Bratislavy, tak mali veľkú skúšku trpezlivosti.

Pre nehodu na diaľnici D1 sa predpoludním tvorili desiatky kilometrov dlhé kolóny, v smere do hlavného mesta. Začiatok nového týždňa a čas najväčšej dopravnej špičky na diaľnici. Nekonečné čakanie, kým sa posádky dostanú do Bratislavy bolo veľkým náporom na psychiku nejedného človeka, ktorý musel hodiny čakať, kým sa z miesta pohne. "Po desiatej hodine dopoludnia došlo k dopravenej nehody na úseku diaľnice D1 km 32,0 v smere z Trnavy do Bratislavy. V uvedenom úseku došlo k prevráteniu nákladného motorového vozidla prevážajúceho železo," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. 

Podľa zistení TV JOJ, vodič sa nedostatočne venoval riadeniu, zišiel z cesty a v momente, keď si uvedomil, že je zle, strhol riadenie. S ťahačom aj návesom sa prevrátil tak, že prerazil betónové zvodidlá v strede diaľnice a súprava zostala ležať cez všetky tri pruhy. "Alkohol vykonanou dychovou skúškou u vodiča zistený nebol," uviedla Šimková. 

Vodič dostal na mieste pokutu, ktorú aj hneď uhradil. Takmer presne na poludnie policajti uvoľnili ľavý jazdný pruh v smere do Bratislavy. Ale to len na tri hodiny, pretože policajti museli úsek opäť uzavrieť a dopravu odkloniť. Vzhľadom na to, že kamión bol plný nákladu, časť z neho museli najprv preložiť do druhej súpravy, aby vozidlo mohli opäť postaviť na kolesá. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy