Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia v Česku: Pri požiari zomrela Slovenka a jej tri deti
Zdielať na

Tragédia v Česku: Pri požiari zomrela Slovenka a jej tri deti

ČESKÁ REPUBLIKA / Jednu z najväčších rodinných tragédií za viac ako desať rokov vyšetruje česká polícia. Je ňou štvornásobná vražda vrátane troch malých detí. Ich telá spolu s ich matkou - Slovenkou vyslobodili hasiči po výbuchu domu.

V rodinnom dome, ktorý explodoval v nedeľu ráno na Vsetínsku, zomreli žena a jej tri deti. Zároveň pri výbuchu utrpel zranenia 31-ročný muž, ktorého záchranári odviezli do nemocnice. "Dotyčný bol v ohrození života, pri príjazde našej posádky bol v bezvedomí, utrpel početné popáleniny,“ opísal v nedeľu hovorca záchranárov Jakub Omelka.

Polícia v pondelok ráno prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter informovala, že v nedeľu večer „v sutinách domu našli štyri mŕtve telá. Išlo o ženu a tri deti. Prípad sme predbežne kvalifikovali ako trestný čin vraždy“. V súčasnosti polícia čaká na výsledky pitvy.

Miestni obyvatelia už v nedeľu povedali, že v dome žila žena s tromi deťmi. Vzťah zraneného muža k mŕtvym. Deti boli vo veku 2,4 a 6 rokov. "Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nebudeme tieto záležitosti komentovať. Hneď ako to bude možné, poskytneme ďalšie informácie,“ uviedla policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová. Hasiči zatiaľ nepoznajú príčinu výbuchu. Podľa hovorkyne Lucie Javoříkovej miesto dnes kontrolujú. Podľa našich informácií chcel muž kvôli sporom s mamou detí ukončiť život celej rodiny. Sám ako jediný výbuch prežil, vypočuť ho policajti ale zatiaľ nemohli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy