Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladá Ukrajinka s dieťaťom našli útočisko. Po prechádzke obcou skončila v nemocnici
Zdielať na

Mladá Ukrajinka s dieťaťom našli útočisko. Po prechádzke obcou skončila v nemocnici

NOVÉ ZÁMKY / Mladá matka z Ukrajiny s malým dieťaťom našli útočisko v jednej z obcí Novozámockého okresu pred necelým mesiacom. Po prechádzke obcou skončila v nemocnici, okamžite ju museli operovať. Zaútočil na ňu pes, ktorý vybehol z jedného z domov.

Keď kuriér priniesol zásielku žene z Dolného Ohaja, otvorila bránku a z dvora vybehol stafordšírsky teriér. V okamihu sa vrhol na okoloidúcu mladú ženu a zúrivo ju napadol. Na povely majiteľky domu nereagoval, keďže pes patrí jej synovi, ktorý býva síce v rovnakej obci, ale v bytovke. Na pomoc mladej žene, na ktorú zaútočil pes, vybehli aj susedia.


"Som započula krik z domu, ja som myslela, že naši psi, že sa niečo deje, tak som utekala, tak som zbadala, že leží na zemi, tak som sa snažila ho odtrhnúť, ale nedalo sa, pribehol pomôcť sused, ten ho odkopol a pustil ho potom, už som volala ocina, záchranku, policajtov," hovorí suseda Viktória.

Mladá žena z Ukrajiny, ktorá v Dolnom Ohaji našla útočisko spred vojny len pred mesiacom, utrpela rozsiahle zranenia.

"Mala zahryznuté stehno, to bolo viditeľné a potom ruku, vystrihli sme jej bundu a mala tam dosť to povytrhávané," pokračuje suseda.

"Pacientka je hospitalizovaná na oddelení úrazovej chirurgie, utrpela rozsiahle devastačné poranenia končatín. Aktuálne je po operačnom zákroku v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života," priblížil hovorca Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky, Ján Baček.

S majiteľkou domu, ani s majiteľom staforda sa nám nepodarilo skontaktovať. Pes ale štekal z dvora, aj keď zrejme už len z voliéry. "Nikdy sa také nestalo, mne príde, že je priateľský, keď je s ním aj on, neviem čo sa stalo. Chodieval s ním na ryby, on ho venčieval," uviedla suseda Viktória.

"Obvodné oddelenie Policajného zboru Dvory nad Žitavou začalo v tejto veci trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková.

Najčítanejšie správy