Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Mladá mamička v Pezinku zažila šok. K jej dvojročnému synčekovi sa na ihrisku priblížili dve divé svine
Zdielať na

Mladá mamička v Pezinku zažila šok. K jej dvojročnému synčekovi sa na ihrisku priblížili dve divé svine

PEZINOK / Ide o lokalitu, kde sa ľudia pravidelne sťažujú, že sa tam vyskytuje divá zver. Kým niekedy diviaky chodili vo večerných hodinách teraz ich vídať aj cez deň. Z húštiny vyšli aj počas nášho nakrúcania.

V opustených vinohradoch v Pezinku žijú divé svine, pravidelne odtiaľ vychádzajú a dostávajú sa do záhrad. Diviak vybehol zo záhrady a namieril si to späť do húšťavy. Pravdepodobne práve tieto diviaky deň dozadu boli medzi bytovkami, kde sa hrali deti. "Za bytovkou máme detské ihrisko a malý mi tak utiekol. Bol tak 2 metre odo mňa a ja pozerám, dve svine asi jeden a pol a dva metre od môjho syna ja som skoro odpadla. Hneď sme ho chytili," uviedla miestna, pani Nikol, ktorá bola vonku so svojim chlapcom.

"My tu bývame 40 rokov a tu v živote svine neboli. Je to fakt nebezpečné. Deti sa tu hrajú a je to katastrofa," skonštatovala miestna. Aby diviaky neprechádzali od záhrady do záhrady, ľudia ploty spevňujú, čím sa dá.

"Oni dvihli plot a prešli ako keby tu nič nebolo. Sme tu mali aj mestských policajtov, keď sem došli tak vzápätí dostali hlásenie, že sú kúsok ďalej myslím, že na Drobišovej ulici,"  povedala pani Hana.

Kým sme sa rozprávali s pani Hanou jeden diviak sa dostal do susednej záhrady. Ďalší sa nachádzal neďaleko brány do dvora. Ľudia chcú aby im mesto dalo peniaze na nové ploty.  Ľudia sa obracajú na mestských policajtov lebo nevedia, čo majú robiť a kto im môže pomôcť.

"Volali sme policajtov, oni volali lesníkov a oni povedali, že oni o tom vedia, ale bohužiaľ nevedia s tým nič spraviť,"  podotkla pani Hana.

"Mestská polícia v Pezinku v lokalitách, kde sa vyskytuje diviačia zver zvýši hliadkovú službu," informoval náčelník mestskej polície Igor Schwartz.
Primátor mesta východisko vidí jedine v znížení stavov zveri a to nielen diviačej, ale aj danielej. "Budeme žiadať okresný úrad o navýšenie o dosť veľké navýšenie lovu lebo je obrovský problém aj s premnoženou danielčou zverou?," povedal šéf radnice Igor Hianik.
"Potrebujeme intenzívnejší lov a chuť loviť?" uzavrel poľovník Michal Pavelka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy