Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Čelná zrážka na Spiši si vyžiadala štyroch zranených. Vodička na rovnom úseku cesty prešla do protismeru
Zdielať na

Čelná zrážka na Spiši si vyžiadala štyroch zranených. Vodička na rovnom úseku cesty prešla do protismeru

SPIŠSKÉ VLACHY / V Spišských Vlachoch sa zranili 4 osoby. Okrem polície a hasičov na mieste zasahovali aj dve záchranárske posádky. Najhoršie z nehody vyviazla dvojica dôchodcov.

​V každom aute bola dvojčlenná posádka. Všetci potrebovali zdravotnícku pomoc. "Po našom príchode boli všetci zranení vonku z vozidiel. Pomáhali sme naložiť pacienta, stabilizovať ho a prakticky odchod do nemocnice," povedal veliteľ zásahu HaZZ Krompachy Mikuláš Papp. 

"Z doposiaľ presne nezistených príčin prešla s vozidlom do protismernej časti cesty, kde narazila do oproti idúceho vozidla, ktoré viedla 30-ročná vodička," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Z vrakov bolo evidentné, že sa druhé vozidlo snažilo čo najviac vyhnúť renaultu. Napriek tomu došlo k zrážke, po ktorej renault otočilo do protismeru. "Obe vodičky boli podrobené dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Dopravní policajti miesto udalosti dôkladne zadokumentovali a na nevyhnutne potrebný čas bol úsek cesty uzavretý," uviedla Mesárová. 

Do krompašskej nemocnice záchranári previezli jednu ženu s ľahšími zraneniami a druhú so stredne ťažkými poraneniami. V spišskonovoveskej nemocnici skončili dvaja muži. Mladší bol zranený ľahko a starší utrpel ťažké zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy