Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obvinení v kauze Venal putujú do väzenia, líder skupiny na 24 rokov
Zdielať na

Obvinení v kauze Venal putujú do väzenia, líder skupiny na 24 rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici odsúdil členov seredskej drogovej mafie. Akcia Venal vyústila do nezvyčajne veľkých postihov, niektorí vinní si odsedia za mrežami takmer štvrťstoročie.

Verdikt v medializovanej kauze zaznel po viac ako roku a pol. Skupina fungujúca na západnom Slovensku si výrobou a distribúciou heroínu, kokaínu či metamfetamínu údajne zarobili vyše 16 miliónov eur. Súd poslal do väzenia osem mužov, deviaty - bývalý príslušník kriminálneho a colného úradu - bol oslobodený. Až na jednu výnimku sa všetky tresty pohybujú nad hranicou 20 rokov, najhoršie dopadol líder Slavomír Weiss. Ten ich dostal až 24, navyše mu štát zhabal celý majetok.

Všetci obžalovaní podali odvolanie. "Súd sa absolútne nevyrovnal so žiadnymi argumentami a dôkazmi v prospech môjho klienta, odvolací orgán sa na celú túto kauzu musí pozrieť inak," reagoval obhajca Juraj Kuráň. NAKA postupne v rámci akcie Venal obvinila a zadržala takmer 60 osôb, skupina si vďaka kontaktom na súdoch a polícii dlho zabezpečovala beztrestnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy