Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trojica mužov v Banskej Bystrici brutálne napadla muža. Medzi útočníkmi bol aj policajt
Zdielať na

Trojica mužov v Banskej Bystrici brutálne napadla muža. Medzi útočníkmi bol aj policajt

BANSKÁ BYSTRICA / Ďalšia čierna ovca v policajnej uniforme. Po slovných útokoch v centre Banskej Bystrice, prišli na rad aj tie fyzické. A to aj napriek tomu, že napadnutý už bezvládne ležal na zemi. Trojici útočníkov teraz hrozí pobyt vo väzení. Jeden z nich navyše príde o robotu.

Medzi obvinenými je aj príslušník mestskej polície z Banskej Bystrice. Práve v jeho rajóne v Banskej Bystrici mali ešte prvého augusta minulého roku vo večerných hodinách na Striebornom Námestí najprv slovne, no následne aj fyzicky napadnúť občana.

Motívom mala byť nenávisť pre príslušnosť obete k etnickej skupine

"Podľa doterajších zistení vyšetrovateľa malo dôjsť k útoku z dôvodu zjavnej nenávisti pre jeho etnickú príslušnosť a tiež preto, že sa v jeho spoločnosti nachádzala žena z majoritnej časti spoločnosti," informuje hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. 

Opakované útoky všetkých troch mali pokračovať aj potom, ako telo poškodeného ležalo už v bezvládnom stave. "Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil tri osoby zo zločinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva," hovorí Slivka. 

Banskobystrická samospráva vyvodila dôsledky

Samospráva ako zamestnávateľ mestského policajta pristúpila k nasledujúcemu rozhodnutiu. "Na základe verejných informácií mesto pristúpilo ku konkrétnym krokom, ktorými bolo uskutočnenie osobného pohovoru s obvineným príslušníkom mestskej polície. Výsledkom je vzájomná dohoda o ukončení pracovného pomeru," uviedla hovorkyňa primátora mesta Banská Bystrica Dominika Adamovičová. "V prípade dokázania viny hrozí za pokus zločinu ublíženia na zdraví z nenávisti obvineným Ivanovi B., Martinovi M. a Jánovi U. trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Za prečin výtržníctva až na tri roky," hovorí Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy