Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvaja muži sa vlámali do predajne. Keď zistili, že prichádza polícia, skryli sa na záchode
Zdielať na

Dvaja muži sa vlámali do predajne. Keď zistili, že prichádza polícia, skryli sa na záchode

HÔRKA NAD VÁHOM / Policajtom z Nového Mesta nad Váhom sa podarilo zadržať dvoch zlodejov priamo na mieste činu. Ide o mužov, ktorí sa pred mužmi zákona snažili skryť na záchode, pričom dúfali, že tam ich hľadať nebudú.

Tomu sa povie zbabraná krádež. Dvaja muži sa rozhodli vlámať sa do predajne elektrotechniky v obci Hôrka nad Váhom. Netušili ale, že dostať sa dnu, bude v tú noc jediným ich úspechom. "V nočných hodinách, mali vojsť cez poškodenú mrežu a rozbité okno, do zadnej časti predajne, kde sa nachádza sklad. Do prinesených ruksakov si mali naložiť tovar, v celkovej hodnote takmer 450 eur," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. Dvojica zlodejov netušila, že majiteľ má objekt zabezpečený a o ich nechcenej prítomnosti v predajni, sa rýchlo dozvedel. Ihneď vytočil číslo 158.

Pred políciou sa skryli na záchode

Keď policajti dorazili na miesto, zlodeji si uvedomili, že z budovy už nestihnú ujsť a nezostávalo im nič iné, ako sa v nej skryť. Vybrali si tú najmenšiu miestnosť, no nebolo im to nakoniec nič platné. "Policajti páchateľov našli v predajni, schovaných v priestoroch WC. Mužom bola obmedzená osobná sloboda a boli umiestnení v cele policajného zaistenia," dodala Kuzmová. Po nevydarenej hre na schovávačku, oboch mužov obvinili a v putách eskortovali na Okresný sud v Novom Meste nad Váhom, kde sa dozvedeli svoj trest. Hrozilo im až dvojročné väzenie. "Poverený príslušník vzniesol obvinenie 33 a 45-ročnému mužovi ,pre prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva," vysvetlila Kuzmová.

"Trestným rozkazom boli obvinení uznaní za vinných a uložené im boli tresty odňatia slobody, vo výmere 6 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu trestu, na skúšobnú dobu 2 roky," vysvetlil hovorca KS v Trenčíne, Roman Tarabus. Obaja muži svoj trest prijali a ten je tak právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy